Thuisleven.com
slimme bestemming vakantiegeld
Thuisleven.com > Er op uit > Vakantie > Staycation > Slimme bestemmingen voor je vakantiegeld

Slimme bestemmingen voor je vakantiegeld

Er wordt een hete zomer voorspeld. En dan bedoel ik niet per se heet qua temperatuur, maar doel ik meer op het gevoelsleven. Alles mag weer. Alleen zijn er nog wel grenzen te respecteren. Het vakantiegeld is reeds ontvangen. Hierbij een tip van Thuisleven: maak meer werk van je eigen directe omgeving. Als je het thuis naar je zin hebt, waarom zou je dan nog op vakantie gaan? Of je moet het slim aanpakken, dan kan het wellicht allemaal. Je vakantiegeld bedraagt toch zo’n 8% van je bruto loon. Zet het slim in!

Vakantie vieren in je eigen tuin

Wij gaan dit jaar naar Tuinesië en ook Hintengarten staat op de vakantieplanning. Laat een mooie tuin aanleggen en je hoeft deze mooie, lange sportzomer de deur niet uit. Richt een leuk zitje in of koop een grotere barbecue. Er zijn tal van leuke en lekkere aanbiedingen bij de supermarkten. Sla je slag en vier alle gemiste feestjes in één klap. Leer al je vrienden weer opnieuw kennen. Zo ben je weer verzekerd van een rijkelijk gevulde kalender vol feestjes het komende jaar.

Steek het in je huis

Niet alle hypotheken zijn boetevrij in te lossen, verdiep je hier eerst goed in. Het aanbrengen van een dakkapel geeft niet alleen meer ruimte. Het leidt ook tot een waardevermeerdering van je huis. Dat verzilver je pas bij de verkoop van je woning. Er zijn ook andere investeringen in je huis die tot een extra besparing kunnen leiden. Zo leidt het aanbrengen van isolatiemateriaal tot een besparing in de maandelijkse energiekosten. Ga je een nieuwe poort of garagedeur kopen? Of je woning voorzien van nieuw hang- en sluitwerk? Het kan zijn dat de premie van je verzekering dan daalt omdat er minder makkelijk in te breken is. Dat zijn toch zaken waar je niet iedere dag bij stil staat en die wel tot een besparing kunnen leiden.

Nieuwe apparatuur

Ook elektronicazaken spelen handig in op deze periode. Tal van elektronische en huishoudelijke apparaten zijn voordeliger te verkrijgen. Daar kun je gedurende het jaar veel plezier aan beleven. Ook wanneer het weer winter wordt en er binnen meer vertier gezocht moet worden. Denk hierbij aan het spelen van games.
Vergeet ook niet dat de nieuwste apparatuur energiezuiniger is dan je derdehands gekregen koelkast. Dus er valt ook maandelijks nog wat te lachen wanneer je je energienota bekijkt. Alle beetjes helpen uiteindelijk.

Zet jij je vakantiegeld ook slim in?

Afbeelding van A3DigitalStudio via Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics