Sinterklaas is normaal gesproken bij ons een echt kinderfeest. Al gedurende het jaar zoeken mama en ik naar geschikte cadeautjes voor onze kinderen. Zo houden we het gewinkel aan het einde van het jaar onder controle. Dat geeft ons iets meer tijd voor Kerstmiscadeautjes. Want vooral voor dat laatste, proberen we vaak unieke, persoonlijke cadeautjes voor elkaar te vinden en ligt de nadruk meer op het geven dan het krijgen. Een persoonlijk geschenk dat je niet verwachtte, maar heel erg weet te waarderen. Daar mik ik altijd op.

Kerstcadeautjes

Ik weet dat Miranda daar net zo over denkt. Alleen zij vindt het leuk om soms net iets verder te gaan in originaliteit dat de rest. Ze begint al weken voor Sinterklaas en Kerst te orakelen over wat nu wel niet het beste bij mij of onze vier kindertjes past. Ze besteedt veel aandacht en zorg aan de selectie van het geschenkje maar ook de timing en aard van het geven. Kerstcadeautjes die als versiering prachtig bij de rest van onze Kerstpraal passen, vind ik soms al enige dagen voor Kerstavond op mijn kussen als we naar bed gaan. Of de kinderen krijgen een op papier uitgewerkte speurtocht door het huis aangereikt om de vele verstopte Sinterklaaspakjes te gaan zoeken. Hoe dan ook, ze krijgt het ieder jaar weer voor elkaar om er iets speciaals van te maken (een van haar unieke eigenschappen waar ik enorm van houd). Ook dit jaar heeft ze de Sinterklaas en Kerst al speciaal weten te maken en me op een ludieke manier verrast met een persoonlijk geschenkje.

Koffie

Gisterochtend bij het ontbijt, kreeg ik door Miranda een kop koffie voorgezet en ze keek me met een twinkel in haar ogen lachend aan. “Hier. Omdat ik van je houd”, zegt ze. Ofschoon meestal een van de kinderen het leuk vind om voor papa een kop koffie te zetten, moet ik toegeven dat ik verder niets gezocht heb achter dit gebaar. Echter toen ik een slokje van het brouwsel nam en ze vroeg: “Proef je de liefde”, begon ik toch wat argwanend te worden en concentreerde ik me wat meer op de smaak van de koffie. Zou ze er iets in gedaan hebben? Dat zou de eerste keer zijn en is niet echt haar aard. Maar toch smaakte het anders dan mijn gebruikelijke koffie. Hij was wat sterker dan ik gewend was en had een krachtige ronde smaak. Eigenlijk heel erg lekker.

Sinterklaas en of Kerstkoffie

Met een opgetrokken wenkbrauw vraag ik haar: “Heb je wat met mijn koffie gedaan?”. “Vind je hem lekker?” Vraagt ze lachend. “Smaakt naar Sinterklaas, vind je niet?”. Hierbij proestte ik bijna mijn koffie over de tafel. “Heb je er pepernoten in gedaan?”, vraag ik geschokt. De kinderen komen niet bij van het lachen. “Nee natuurlijk niet”, zegt ze. “Is hij lekker?”. “Ja nogal”, zei ik. Maar vragen naar verheldering over deze vreemde situatie brachten geen nieuwe informatie aan het licht. Toen we iets later in de ochtend in de auto stapten om in Aken te gaan winkelen, was ik het hele incident alweer vergeten.

Aken

Wij vinden winkelen in Aken erg leuk. Dit deels omdat ze in Duitsland Sinterklaas eigenlijk niet kennen en de Kerstversiering er een stuk vroeger in de etalages ligt dan in Nederland. Sterker nog, in de binnenstad waren ze al druk bezig met het opbouwen van de Kerstmarkt die komende week officieel weer geopend is. Na een uurtje of 4 wandelen door de gezellig versierde binnenstad was ons Kerstgevoel flink aangewakkerd. Dus stelde ik voor om nog even deze leuke sfeer verder op te snuiven over het genot van een kopje koffie of thee.

Maar vreemd genoeg antwoordde mama met een afwijzing die gevolgd werd door een wazige verklaring. En noch vreemder gingen alle kindertjes moeiteloos en zonder zeuren met mama mee in haar keuze. Een duidelijke rode vlag die ik opnieuw niet bewust waargenomen had. Bij thuiskomst werd ik de bank op geduwd en kreeg ik opnieuw een kopje koffie voorgezet. Opnieuw door mama.

Als een havik waren ze me aan het bestuderen

Maar dit keer zaten ze met z’n vijven om mij heen en bestudeerden ze me als een havik. Nog voor ik een slokje kon nemen, vroeg de jongste zoon, “Is hij lekker papa?” De andere drie rolden zowat over de vloer van het lachen. “Ok, wat hebben jullie gedaan met mijn koffie?”, vraag ik enigszins geïrriteerd. Want ook dit keer was de koffie heerlijk en was er ogenschijnlijk niets mis me.

Hierop liep Miranda naar de keuken en komt terug met twee zwarte verpakkingen met op de ene “Sinterklaaskoffie” en op de andere “Kerstkoffie”. “Smaakt deze naar Kerstmis?” Vraagt ze met een smile op haar gezicht? Nu pas begreep ik dat ze, toen ik net even niet oplette, alle bonen uit het koffiezetapparaat had gehaald en me in de ochtend “Sinterklaaskoffie” had gemaakt en in de namiddag de “Kerstkoffie”. “Alvast een voorproefje voor een leuke decembermaand”, zei ze terwijl ze me een dikke zoen gaf.

Dus lieve mensen, zijn jullie, net zoals ik, dol op koffie in de decembermaanden, ga dan snel naar “Koffiezz.nl” en bestel een pak Sinterklaaskoffie en/of Kerstkoffie. Ik kan jullie garanderen dat jullie niet teleurgesteld zullen worden. Een heerlijk warm feestgevoel met iedere slok. En als jullie geen bonenmachine hebben zoals ik, geen probleem, bij Koffiezz.nl kun je ook gemalen versies bestellen.

Lees ook:

Drink jij graag koffie met een smaakje?

Geverifieerd door ExactMetrics