Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Alcoholvrije dranken > Koffie voor de Kerst-koffie-liefhebber

Koffie voor de Kerst-koffie-liefhebber

De Kerst is weer voorbij. Met een klein beetje pijn in mijn hart zie ik altijd de januarimaand tegemoet. Ik ben gewoon dol op de hele Decembersfeer. Het hele gezin overigens. We proberen het Kerstgevoel vaak dan ook zo lang mogelijk vast te houden in die donkere, saaie eerste maand van het nieuwe jaar. De boom wordt nooit afgebroken voor drie koningen en speelgoed dat met Kerst gekregen is, wordt pas in januari opgemaakt. Daar kiezen de kids vaak zelf voor. Ook ik heb nog iets achter de hand gehouden om in de eerste week van het jaar nog even lekker van de Kerstvakantie te kunnen genieten. Het heerlijke Koffiepakket ‘cake’ van mijn vrienden bij koffiezz.nl.

Puur genot met een lekkere Kerstkoffie

In dit review cakepakket, zit namelijk naast twee mooie koffiekopjes, een pak cake mix van ‘Home Made’, een springvorm en servetjes met een koffiemotief, een pak Kerstkoffiebonen! Deze bonen heb ik vorig jaar ook al eens mogen reviewen tezamen met een pak Sinterklaaskoffie. Deze melange van Arabicabonen kenmerkt zich door een stevige smaak met hinten van karamel, geroosterd brood en tonen van chocolade. En dat zijn smaken die voor mij sterk verbonden zijn met Kerst.

De heerlijke chocoladecake die erbij zit, past natuurlijk ook prima bij de feestdagen. Mijn jongste dochter (8-jarige Iris) had hem in minder dan 10 minuten zelf gemaakt en in de oven gezet. Na een uurtje, rook het hele huis naar heerlijke cake. Als je dan op een druilerige, grijze 3 januari op de bank zit met in je handen een kop kerstkoffie, een dikke plak chocoladecake, alle kerstverlichting om je heen aan en een kerstfilm op Pathé-thuis, dan is het net alsof Kerst nog een dagje of 3 lange gebleven is. Precies zoals wij het graag hebben.

Lees ook:

Verleng ook je Kerstvakantiegevoel met het Koffiezz Koffiepakket ‘Cake’?

Tom H.

CTO bij Fuenix Ecogy in Weert. Getrouwd met Miranda en vader van 5 kinderen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

22 reacties

 • Het Kerstgevoel houd je het langste vast door, je kerstboom niet op te ruimen
  😉 Ik doe graag mee, ik leef voor koffie

 • Het Kerstgevoel houd je het langste vast door, de Kerstboom en de Kerstversiering buiten nog tot 7 januari te laten branden en door, daarna alle vele gemaakte foto’s tijdens de Kerstdagen te bekijken en dan nog een keer nagenieten en nagenieten en hopen dat het snel weer Kerst is.

  • Ben nog vergeten te vertellen dat ik de Kerstkaarten ook nog heb hangen in de kamer.
   Dat is toch ook nog fijn nagenieten.

 • Het kerstgevoel houd je het langst vast door het hele jaar te leven alsof het kerst is. Het hele jaar, waar mogelijk, tijd door te brengen met familie en geliefden, het hele jaar door te tonen dat je om ze geeft. Het hele jaar door net dat beetje extra aandacht te besteden aan het eten, bijvoorbeeld door het bord mooi op te maken. Want waarom alleen met kerst extra aandacht besteden aan familie en dan exclusief tijd met ze doorbrengen?

 • mijn kerstboom in pot met grond) goed te verzorgen zodat deze (hopelijk) dit hele jaar in mijn huis blijft en ik in december 2019 de ballen er weer in kan hangen (budgettip).

  Prachtige pakketten op de site van kofiezzz, ik zou graag dit mooie pakket willen winnen.

 • Door elke keer terug te blikken naar de foto’s van een geweldige kerst waarin ik ten huwelijk ben gevraagd. Dat kerstgevoel hangt er zeker nog!!!

 • De ontvangen aarten wat langer laten hangen en de kaarsjes laten staan. Want dat geeft veel gezelligheid in januari!

 • Het Kerstgevoel houd je het langste vast door, naderhand ook nog met vrienden en familie lekker te eten. Samen komen, gezelligheid en gezelschapsspelletjes te spelen.
  Samenkomen met de mensen die je lief hebt

 • “Het Kerstgevoel houd je het langste vast door, eigenlijk te veel kerstchocolaatjes, kerstkransjes etc te kopen waardoor je na de kerst een paar pakjes over hebt ☺️. Lekker voor bij de koffie en thee, tot aan Pasen …”

 • Het kerstgevoel hou je lang vast door gewoon kerstliedjes te blijven luisteren 😉 en gezellig spelletjes te doen met elkaar in een gezellig verlicht huis door middel van kaarsjes en gezellige lichtjes.

 • “Het Kerstgevoel houd je het langste vast door in januari en februari je kerstmuts en foute kersttrui te dragen, koekkransjes te eten tot de uiterste houdbaarheidsdatum in maart. April en mei spelen we het kerstspel uit met de beeldjes uit de stal en verkleden we onze honden voor een kerstfotoshoot. In juni dekken we iedere avond de tafel met kerstservetten. De adventskaarsen zullen we in juli branden en de spekjes uit het kerstpakket houden we boven de buurtbbq in augustus. In september zetten we alvast de kerstboom en de kerstkaarten doen we in oktober op de bus. De kerstinkopen doen we in november en in december zijn we er dan weer helemaal klaar voor!!

  Zonder gekheid, leef zoals je wens iedere Kerst weer is, vrede op aarde en in de mensen een welbehagen!

 • Het Kerstgevoel houd je het langste vast door het kerststuk en de kerststerplanten nog lekker lange tijd te laten staan en nog lekker genieten met veel kaarsjes van de kerstkransjes en koekjes

 • “Het Kerstgevoel houd je het langste vast door, … te blijven genieten….. van elkaar en van samen lekker te eten en te drinken, zodat je van binnen en van buiten verwarmd wordt!”
  (liked & shared FB)

 • Kerstgevoel houdt je het langs vast door gezellig in de avond kaarsjes te branden en gezellig met familie samen te zijn

 • Het Kerstgevoel houd je het langste vast door de kerstspullen en verlichting te veranderen in de gezellige verlichting voor in huis met nog wat extra kerstkoekjes en chocoladekransjes op tafel met een overheerlijke kop warme chocolademelk, dikke sokken aan en een Home Alone op de tv.

 • De dennenboomtakken in een bloemstukje te verwerken zo blijf de dennengeur langer in huis .
  Je kun ook de kerstballen erin verwerken ! en een mini lichtslinger maakt het dan hélemaal af !

 • “Het Kerstgevoel houd je het langste vast door, …veel kaarjes en lampjes te laten branden, licht in de donkere dagen is iets wat voor mij altijd zal slagen!!

 • Het kerstgevoel houd je het langste vast door de lampjes te laten hangen en de kerstboom te laten staan

  Heeeeerlijk I love koffie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics