2021 is het jaar van vele veranderingen geworden. Maar voor mij ook een jaar van bezinning. Wat wil ik, hoe ga je met elkaar en met de natuur om. En daar begon mijn zoektocht naar minder milieubelastend leven. Mijn grote ergernis was toch wel al die plastic flessen van de shampoos en doucheschuim. Dus lang leve Google en kwam ik op verschillende websites die shampoo bars verkopen. Mijn interesse is gewekt en uiteindelijk mijn eerste bestelling gedaan bij The HappySoaps.

Ik heb voor deze webshop gekozen omdat ze de bars in Nederland maken, dus minder milieu belastend. En bij bezorging maken ze gebruik van fietskoerier. Woon je nu zoals ik ook in een klein dorp komt het via de post. Gelukkig is inmiddels onze kiosk op het dorp een verkooppunt geworden, dus geen extra bewegingen voor mijn shampoo. Ze gebruiken geen plastic tijdens productie, opslag en verzending. Ook zijn de producten vegan en vrij van palmolie.

Wat is een Shampoo bar?

Misschien is het handig om eerst even uit te leggen wat een shampoo bar is. Een shampoo bar is eigenlijk gewoon een blok zeep om je haar mee te wassen. Klinkt simpel toch? Maar dan zonder verpakking (beter voor het milieu) en je doet er lang mee, gemiddeld 3 maanden met 1 shampoo bar. Met een gewone fles shampoo redde ik dat in ieder geval zeker niet. Al snel had ik teveel op mijn hand en dan was de fles toch weer snel leeg.

Welke Shampoo bar gebruik ik?

Na mijn zoektocht was ik enthousiast over de website en kreeg ik snel een reactie op mijn vraag. Ik wilde namelijk ook de lange haren van mijn dochtertje met een gevoelige hoofdhuid ermee kunnen wassen. Ik kreeg advies om Tea-Riffic Shampoo Bar te gaan gebruiken. Samen met de Green Tea Happiness Conditioner Bar. Wij hadden dus de groene bars . In de shampoo bar zie je nog de theebladeren zitten. Dit leverde wel even gekke gezichten op bij de meiden. Zo zie je wel dat er natuurlijke producten worden gebruikt. Er zijn veel verschillende soorten shampoo bar in vele kleuren. In de beschrijvingen online staat voor welk haartype het geschikt is, dus vast en zeker ook één die bij jouw past.

Wat zit er in de shampoobar?

In onze Shampoo Bars zijn er vier belangrijke ingrediënten die ervoor zorgen dat jouw haar, huid en lichaam optimaal verzorgd en gereinigd worden.

Groene thee

Hét ingrediënt waar deze fijne Shampoo Bar zijn naam aan te danken heeft. Groene thee heeft een unieke werking voor het wassen van je haar. Het werkt kalmerend en gaat door de bestandsdelen ook irritatie tegen, waardoor de Shampoo Bar ook een anti-rooswerking heeft (deze werking kom je trouwens in veel van onze Shampoo Bars tegen, waardoor je bij roos uit veel Shampoo Bars kunt kiezen).

Shea Butter

Dit ingrediënt werkt verzachtend en rustgevend op je huid. Wat Shea Butter zo bijzonder en onderscheidend maakt van andere natuurlijke oliën is het hoge gehalte aan verzorgende eigenschappen hierin. Doordat Shea Butter zo’n hoog gehalte heeft, ondersteunt Shea Butter je (hoofd)huid sterk in het herstellend vermogen. Wij zijn enorm dol op Shea Butter! Daarom vind je het in al onze Shampoo Bars.

Quinoa

Quinoa is, naast een lekkere toevoeging aan je yoghurt, een wondermiddel voor je haar! Quinoa is een natuurlijk (en vegan) eiwit voor je haren. Het verstevigt en voed je haar, brengt natuurlijke glans aan en laat kleuren stralen van zowel normaal als gekleurd haar. Deze multifunctionele zaden zitten zo vol met voordelen en natuurlijke kracht dat wij overtuigd zijn van quinoa – je vindt het dan ook in iedere Shampoo Bar van HappySoaps terug.

Olijfolie

Een andere persoonlijke favoriet van ons. Misschien dat dit ingrediënt voor jou wat vreemd klinkt in een shampoo. Het is echter een ondergewaardeerd wondermiddel in de cosmeticabranche – het doet niet onder voor de hippe jojoba olie of arganolie. Olijfolie is rijk aan antioxidanten. Deze antioxidanten werken zeer effectief in de bestrijding van stoffen die gezonde lichaamscellen aantasten waardoor de huid sneller zal verouderen. ©Thehappysoaps

Het gebruik

De shampoo en conditioner bar komen in een kartonnen verpakking die weer gerecycled kunnen worden, heel prettig. Daarna houd je dus alleen een bar over. In de beschrijving die bij de bar zit staat duidelijk hoe je het moet gebruiken. Als je je haren wilt wassen maak je eerst je haren goed nat. Daarna schuim je de bar tussen je handen en was je met het schuim je haar. Ik doe dit twee maal, 1x maakt het vuil goed los en de tweede keer helemaal schoon (deze gewoonte had ik ook met gewone shampoo). Je kan ook eventueel de shampoo bar over je natte haren heen strijken zodat het gelijk op je haren schuimt, maar dat vond ik zelf niet prettig.

De Conditioner bar gebruik je op vochtig haar, maak de conditioner bar warm door hem 15/20 seconde onder de kraam warm te maken. Ik doe dit tussen mijn handen terwijl mijn haar nat maak. Daarna wrijf je met de conditioner bar over je haar. Een paar minuutjes intrekken en daarna grondig uitspoelen.

Even wennen

Waar ik in het begin erg aan moest wennen is dat na het uitspoelen mijn haar wat stugger aanvoelde. Dit kan je eventueel oplossen door je haren na te wassen met een combinatie van appelazijn en water. Ik heb dit niet gedaan omdat ik het niet storend vond. Je haar moet in het begin wel wennen aan de overgang van vloeibaar naar vaste shampoo. Maar ik heb er geen seconde spijt van gehad. Ik ben inmiddels aan mijn tweede bar begonnen. De eerste heb ik gekocht in begin Juli en in begin november pas een nieuwe gekocht. Mijn conditioner bar gaat wel sneller, daar ben ik al aan mijn derde toe. En dan gebruiken wij met z’n drieën de shampoo- en conditioner bar.

Let wel op dat als je klaar ben met douche dat je, je shampoo bar/ conditioner bar droog weglegt. Dit kan bijvoorbeeld op je wastafel zijn. Ze hebben daar mooie bakjes voor. Allemaal plastic vrij natuurlijk.

Eindoordeel HappySoaps

Wij zijn fan van de shampoo en conditioner bar en inmiddels hebben wij de body en shaving bar ook in huis. Het zijn fijne producten en wij hebben veel minder plastic in huis. En ik merk bij mijn meisjes dat ze zuiniger wassen met een blok zeep dan vloeibare shampoo, dus een win-win situatie.

25% korting op je eerste bestelling bij HappySoaps

Klik hier voor 10 euro korting op je eerste bestelling. Als je je inschrijft op de nieuwsbrief krijg je ook een persoonlijke code van -10% verstrekt. Deze code is ook in te voeren op je eerste bestelling bij HappySoaps!

Lees ook:

Ben je al bekend met HappySoaps?

Geverifieerd door ExactMetrics