Groovy Labz BathStuff and Bombs
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > DIY Badzout en badbruisbommen maken

DIY Badzout en badbruisbommen maken

Wat is er nu lekkerder dan wanneer je op vakantie bent en je hebt een bubbelbad tot je beschikking. Om daar heerlijk in te genieten met een zelf gemaakte bad bruisbal of bom. Het is net hoe je ze noemen wilt. Of te genieten met je zelf gemaakte bad zout, dat kan natuurlijk ook. Dus namen we van Grafix Groovy Labz de BathStuff and Bombs mee naar ons vakantiehuisje.

Grafix Groovy Labz

Grafix Groovy Labz heeft heel veel verschillende DIY (Do It Yourself) knutselpakketten. Deze met badzout en bad-bommen, maar ook maak je eigen Galactische zeepjes of maak je eigen lippenbalsem.
Ze hebben al verschillende knutselpakketten voor kinderen van 4 tot 7 en moeilijkere pakketten voor kinderen vanaf 8 jaar. Ze zijn bedoeld als ontspanning en tegelijkertijd leren over wetenschap, scheikunde en natuur. Naast educatief is het leuk om te doen.  In de pakketten zit alles wat je nodig hebt om lekker aan de slag te gaan.

Groovy Labz BathStuff and Bombs
Groovy Labz BathStuff and Bombs

Aan de slag

Zo zaten we heerlijk aan het ontbijt toen mijn dochter vroeg of we samen het pakket konden open mak en om Badbruisballen te gaan maken. Natuurlijk kan dat, het is vakantie. Dus verpakking op tafel en het “recept” maar eens doornemen.
In de doos zitten, zakjes met poeders, twee flesjes met geurtjes en een beschrijving. Die lezen we door. Oh jee, dus niet alles zit in de doos, je moet zelf nog bakingsoda hebben. Dat hebben we thuis wel, maar niet meegenomen naar het vakantiehuisje, die leuke badbruisballen vallen dus al af om te maken. Het badzout is gemakkelijker te doen, dat is alleen het badzout in een bakje doen en een geurtje toevoegen. Aangezien je twee flesjes krijgt met geurtjes is het dus alleen kiezen welke je hiervoor wilt gebruiken. Ze gaat voor de roze fles en we zijn binnen 3 minuten helemaal klaar, nu alleen het zout laten drogen en dan kan er gebubbeld worden in bad. Het vol laten lopen van het bad duurt langer dan het maken van dit reuk zout. Deze set is duidelijk voor de kleinere kinderen bedacht met een spanningsboog van 5 minuten lachen we erbij.

Onze conclusie

Het zout gaat later in het bad, maar het is zo’n klein beetje dat we blij zijn dat we nog een flesje badzout uit de kast thuis mee hadden genomen. Op zich rook het wel lekker.
Wij vinden het een beetje een teleurstellend pakket. Als je verwacht dat alles erin zit dan is het jammer dat zoiets simpels als een beetje bakingsoda er niet bij zit. Zeker omdat je het anders niet kan maken en het zout is wel heel erg snel klaar op het laten drogen na dan. Gemiste kans lijkt ons zo.
Gelukkig hadden we ook veel spelletjes mee en konden we flink langs de zee wandelen en in bad bubbelen en gebruik maken van de privé sauna. Dat maakte natuurlijk een boel goed.
Lees meer over Tweekleuren badolie maken De Hekserij

 

Zijn er bij jullie in huis ook kleine onderzoekers?

 

 

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

10 reacties

  • Mijn kids vinden het geweldig om dingen uit te zoeken. Niks kan bij ons te gek om te proberen. Dan hebben ze weer een filmpje op TikTok gezien en dan willen ze zelf ook kijken of ze het kunnen doen. En soms leer ik er zelf ook nog iets van!

  • Wij hebben elders zelf een pakket samengesteld, waarbij we zelf geur en kleur konden kiezen maar ook hier, snel klaar en lang laten drogen. En 1 van de geuren was ongelooflijk sterk, en alleen daarom al niet lekker

  • Zeker jammer, je verwacht inderdaad dat alles erin zit als je zo’n pakket hebt, en een handvol badzout is nou ook niet echt luxe badderen 🙂 De bruisballen later nog wel gemaakt?

  • Voor mij komt het wat tegenvallend over, het zijn vaak dure pakketten dan is het vooral leuk als je een wat langere tijdsbesteding hebt met meiden en niet dat het in 5 minuten klaar is.

  • Het is thuis wel gelukt met de benodigde baking soda. Je kan er twee badbruisballen mee maken. Met wat kleurstof erbij van de hekserij werden ze nog leuker!

  • Wat jammer dat het tegen viel, want het lijkt wel een heel leuke activiteit. Misschien eens op internet kijken of daar ergens staat hoe je badbruisballen maakt.

  • Wij hebben ook al enkele keren zo’n pakketten aangeschaft en worden eigenlijk telkens teleurgesteld. Het is vaak net niet.
    Naar het strand gaan en dingen onderzoeken vinden ze altijd leuk, maar qua spellen houden we het even voor gezien

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics