Selecteer een pagina

Badolie, ik heb een bad en ik heb in mijn badkamerkast ook heerlijke badolie. Maar niet met twee kleurtjes, wel met heerlijke geurtjes. Dus een DIY badolie van De Hekserij maken leek me super leuk en dat was het ook!

De Hekserij.

Voor De Hekserij heb ik eerder een review mogen doen over het Slime maken product. Dit was eigenlijk al voor dat het slime maken zo’n hype werd. Dus we hebben daar lang plezier van gehad en ook op school heeft de klas van de oudste dit nog kunnen doen. Ze bieden verschillende leuke cosmetische zelf maak pakketten aan, van after shave tot gel en dus ook badolie.

In het pakket zit alles wat ik nodig heb. De Glycerine, kleurstoffen, materialen om het mee te maken en het in te stoppen, soja olie en antirans om de sojaolie goed te houden en niet te vergeten het parfum! Naast dit alles leveren ze me ook het “recept”. De Hekserij bestaat al sinds 2000 en is steeds groter aan het groeien. Ze focussen zich de laatste tijd meer op cosmetica omdat daar de meeste vraag naar blijkt te zijn.

Het maken van de badolie.

Het maken is super simpel. Zoals mijn lascursus leraar altijd zei: “een kind kan de was doen”. En dus ging ik na een proefpotje zelf maken met de kinderen aan de slag.
De helft van het flesje vullen met glycerine en een druppeltje rood erbij. Dan tot de hals van het flesje vullen met soja olie, de parfum er bij en 8 druppels groen. Dan nog een druppel Antirans en schudden maar!

Bij het proefflesje dat ik eerst maakte kwam ik er achter dat als je niet eerst de glycerine met rood ook even goed schud dat het rood dan niet zo mooi pakt in de glycerine. Dus met de kinderen hebben we het tweede flesje met glycerine en rood flink geschud en toen pas de sojaolie erbij gedaan. Dat werkte heel goed en de glycerine is mooi gesatureerd.

Het was wel heel snel en gemakkelijk gedaan, gelukkig kan ik er nog een tijdje van genieten in bad! Het ruikt heerlijk naar dennengeur en de kleurtjes zijn na ongeveer 15 minuten helemaal weer uit elkaar. Goed schudden en alles zit weer tijdelijk door elkaar. Je moet de badolie wel binnen een maand gebruiken staat er op het recept. Met twee flesjes moet dat wel lukken.

Voor herhaling vatbaar.

Binnenkort als de dames van het knutselclubje allemaal terug zijn van vakantie gaan we nog eens op herhaling, het is te leuk om te maken en vooral om straks te gebruiken als het weer wat koeler wordt. Het is geen avondvullend programma maar wel een leuk scheikunde projectje.

Wil jij ook aan de slag? Dat kan, deze link brengt je naar de tweekleuren badolie en deze naar de home pagina van de www.dehekserijnl, waar je nog veel meer leuke en vooral lekkere producten kan vinden om zelf te maken!

Lees ook:

#voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review exemplaar ontvangen#

Geverifieerd door ExactMetrics