Selecteer een pagina

Naast de Stekkie Box wordt bij Plant Rebelz mijn aandacht getrokken door de Terrarium Refill. Ik moest gelijk denken aan het artikel dat Miranda heeft geschreven over het zelf opzetten van een planten terrarium. Zelf ben ik nooit zo goed in het helemaal vanaf nul opzetten van iets. Ik maak liever gebruik van het voorwerk van Plant Rebelz in dit geval.

Wat is een terrarium eigenlijk?

Een terrarium is meestal van glas. De term wordt gebruikt voor dieren, als een aquarium zonder water maar met een deksel. In de plaats van water wordt met land zo goed mogelijk een natuurlijke biotoop nagebootst.
En voor planten is een terrarium een glazen vaas met een kurk of deksel. Een afgesloten systeem dat je zeker in het geval van planten zelfvoorzienend kunt laten zijn. De condens voorziet de planten van water en de dode blaadjes fungeren weer als voeding. Mocht dit systeem optimaal werken, dan heb je geen omkijken meer naar je plantenterrarium.

Terrarium Refill.

De Terrarium Refill van Plant Rebelz blaast je verouderde terrarium weer nieuw leven in. Ook kun je het pakket gebruiken om zelf heel eenvoudig een leuk arrangement van te maken. Een eyecatcher in je interieur. Het pakket bevat plantjes, potgrond, mos en een stappenplan.
Voor het helemaal opnieuw opzetten van een terrarium heb je naast een glazen vaas ook witte steentjes, actieve houtskool en desgewenst decoratiemateriaal nodig. In het geval van de daadwerkelijke terrarium refill heb je dit al voorhanden. En kun je de potgrond, planten en het mos vervangen.
Net als Stekkie Box is ook het pakket van de Terrarium Refill haast perfectionistisch vormgegeven. Dit geldt voor de mooie herkenbare stickers van Plant Rebelz, de verpakkingsdoos en het begeleidend schrijven. Het Stappenplan is naast tekst, ook voorzien van illustraties. Dit maakt dat een ieder het zou moeten kunnen begrijpen.

Terrarium Refill zelf doen

Mijn ervaring met de Terrarium Refill.

Op zolder heb ik al tijdenlang een dikke glazen bak werkeloos liggen. Die maak ik vrij van stof en goed droog met een katoenen theedoek. Wanneer ik het in wil gaan richten valt mij op dat het glas zo dik is dat je er niet goed doorheen kunt kijken. Gelukkig heb ik laatst naast de glasbak een dunne glazen vaas met een extra opening gevonden.
Ik richt deze schoongemaakte vaas in en gebruik daarvoor de doos als werkterrein. De hoeveelheid potgrond is ruim voldoende en ik druk beide plantjes er goed in. Die waren stevig verpakt in plastic met papier eromheen en hebben niets te lijden gehad van het transport. De dikke stukken mos vormen een mooie afdeklaag om de plantjes heen. Ik heb mijn decoratieschelpen maar weer opgeborgen want ik vind het arrangement mooier met maar één witte, glittersteen. Ik heb een wattenschijfje gebruikt om de potgrond naar beneden te vegen en met de andere zijde de vingerafdrukken weg te poetsen.

Terrarium Refill Plant Rebelz

Een paar weken later…

Er is enige tijd verstreken sinds het inrichten van de glazen vaas. Het spotje licht het geheel ’s avonds mooi op. De plantjes hebben geen terugslag gehad en het mos is nog steeds stevig en zacht. Regelmatig aaien we er even lekker overheen. Met mijn vinger voel ik of de potgrond nog vochtig is, dat is vaak het geval. De vaas condenseert niet aan de binnenzijde, dus het ziet er naar uit dat ik het goed onder controle heb. Ik hoef de vaas alleen maar af te stoffen. Zeker voor deze prijs, ben ik erg blij met het terrarium refill pakket. En de stekjes groeien ook als kool!

Lees ook:

Heb jij al een terrarium met planten staan?

Geverifieerd door ExactMetrics