Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Rory's Story Cubes met spelregels - Thuisleven.com

Mijn dochter geniet van verhalen en sprookjes. Maar zelf mooie verhalen verzinnen vindt ze wel moeilijk. Met behulp van de Story Cubes lukt het haar wel en praat ze voluit. Ken jij ze al? De dobbelsteentjes waar je verhalen mee kan maken? Via een vriendin van mij kwam ik dit leuke spel tegen. Het zijn negen dobbelstenen met afbeeldingen erop. Zes afbeeldingen per dobbelsteen, super grappige verhaaltjes zijn het gevolg.

Story Cubes, de spelregels

De spelregels zijn simpel. Hussel de dobbelstenen door elkaar, gooi ze en maak een verhaaltje over de afbeeldingen die bovenop de dobbelsteen staan.
Dankzij de onbeperkte mogelijkheden biedt Rory’s Story Cubes uren fantasierijke pret voor alle leeftijden. Er is een regel: elk verhaal is goed. Verhaaltjes voor het slapen gaan, verhalen voor onderweg, praten en luisteren, creatieve inspiratie, binnenkomer. Dat staat op de buitenkant van het doosje, dat je gemakkelijk sluit door het magneetje. Fijn klein om overal mee naartoe te nemen.
Dat hebben wij ook gedaan, de dobbelsteentjes mochten mee op vakantie. ’s Avonds na een dag flink zwemmen lekker op de bank een verhaaltje verzinnen.

Verschillende soorten Rory’s Story Cubes

Naast het oranje doosje Rory’s Story Cubes zijn er ook Story Cubes acties (blauw). Waarop de dobbelstenen van de classic allerlei afbeeldingen staan, dieren, spullen en gevoelens, staan er op de blauwe variant juist acties. Poppetjes die dingen doen. Wij vinden het ook leuk om ze te combineren voor uitgebreidere verhalen.

Maar er zijn een heleboel verschillende sets te koop. Classic, Acties en Reizen (groen).
Nu zijn er ook verhaalwerelden, bijvoorbeeld batman dobbelstenen en van Looney Tunes en Scooby Doo en nog veel meer. Op de doosjes staat voor 6+, maar als je kindje praat kan je er eigenlijk al mee aan de slag. Ze hebben ook een MAX variant, extra grote dobbelstenen voor een grotere groep kinderen bijvoorbeeld voor in de klas.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op de site van Rory’s Story Cubes, wel een Engelstalige site. Of wil je ze bestellen, ze zijn onder andere online te koop. De Rory’s Story Cubes Classic set kost €10,95,  de Acties en Reizen editie ook. De andere sets varieren van €6,99 mix sets van drie dobbelstenen tot €34,99 voor de fantasia set.

Lees ook:

Zijn jullie ook zo dol op verhalen verzinnen?

Geverifieerd door ExactMetrics