Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Kinderspellen > Koninklijke Jumbo: Playlab- Ik leer op weg naar groep 1 3+

Koninklijke Jumbo: Playlab- Ik leer op weg naar groep 1 3+

Onze peuter staat op het punt een kleuter te worden als de Playlab spellendoos met open armen ontvangen wordt en we drukken vol plezier alle fiches, kaarten en puzzels uit het karton. Wat een weelde! Haar zus en zusje willen ook meedoen, dus we beginnen met LOTTO! De 30 lottokaartjes geven op de achterzijde het silhouet weer. Die slimme meiden van mij hebben dat gelijk in de gaten, dus pakken ze gericht de kaartjes van hun lottokaart van de pot. Dat moet even ondervangen worden door een blinde pot te maken. Het speelplezier is er niet minder om trouwens, kaartjes trekken uit de knikkerzak. LOTTO!

Playlab

Playlab is het overkoepelende pre­-school merk van Jumbo. Gemaakt voor kinderen van 2 – 6 jaar staat Playlab voor vertrouwd, toegankelijk en duurzaam speelgoed. Ze hebben bijvoorbeeld Electro met een wonderpen en Jumbolino in een nieuw jasje gestoken en een hele lijn ‘Ik leer lezen’, ‘Ik leer tellen’ opgezet. Het gehele pakket ziet er aantrekkelijk uit en beslaat alle terreinen waar kinderen van deze leeftijd interesse in hebben: dieren, sprookjes, piraten.

Uitpakken en bewonderen van ‘Ik leer op weg naar groep 1’

De kaarten, fiches en platen zijn van een degelijk karton, ik moet even slikken als de peuter de puzzelkaarten in handen krijgt, zij staat er namelijk om bekend het puzzelknopje om te vouwen, maar dat lukt haar niet gelijk. We gaan samen de alfabettrein leggen. Helemaal leuk voor deze peuter die nog nooit interesse in letters heeft getoond. Ze wordt geholpen door de kleur om de letters heen en het dier dat bij de letter hoort. De A van Aap is geen verrassing, leuker wordt de T. van Toekan en de Q. & X. van …. een leuk vogeltje. De hele eettafel ligt vol, drie kinderen doen actief mee en rommelen op eigen wijze met deze puzzel. De oudste maakt woordjes van de letters en de jongste doet de geluiden van de dieren na. Ze gaan gelijk schooltje spelen.

De volgende dag na het ontbijt maken we ons op voor “Het grote boerderijspel”. Vul je erf met de 5 dieren van je oplegkaart. Ik maak de voetstukken aan de pionnen vast, dat moet in een keer goed. We hebben geen dobbelsteen maar dobbelsteenfiches van 1­5. Die vijf losse fiches geven we steeds door, leuk bedacht, maar ik blijf fan van de dobbelsteen. Het speelveld is overzichtelijk, bestaat uit 4 boerenerven en de 5 dieren van je oplegkaart moeten je weide in. Er rijzen geen vragen over de spelregels, ook dat is een unicum. Het is ons helemaal helder. Regelmatig klinkt een koor van dierengeluiden wanneer een van ons op de muzieknoot komt, dan dienen we allemaal tegelijk de 5 geluiden van de oplegkaart hardop na te doen.

Nog meer in de doos

Naast bovengenoemde spellen bevat de spellendoos van Ik leer op weg naar groep 1 nog 5 cijferpuzzels, een alfabetbord en staan er in het spelregelboekje spelletjes beschreven om per rubriek: letters, kleuren, cijfers en dieren, alleen of samen te spelen.

Ik vind deze spellendoos een verrijking in onze spellenkast, de mogelijkheden zijn eindeloos en laten ook ruimte voor een eigen invulling door de kinderen. Het blijft ditmaal niet alleen bij soep maken van de puzzelstukjes.

Lees ook:

Heb jij een Playlab spellendoos in je kast?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Wij hebben een kast die ondertussen uit zijn voegen barst van spelletjes/ kleurboeken, knutselspullen. Heerlijk.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics