Om 15.10 uur komen wij aan bij het Parktheater in Eindhoven. We zetten de fiets neer voor het grote gebouw dat al helemaal versierd is met rode, witte en zilveren hartjes ballonnen. De rode loper is uitgelegd en overal waar ik kijk zie ik Roodkapjes, Anna’s en Elsa’s lopen. Kinderen mogen verkleed naar de musical komen.

Kaartjes op halen

Binnen worden we hartelijk begroet door de ushers die ons laten zien waar wij onze kaartjes op kunnen halen. De vriendelijke dame die onze kaartjes heeft, verteld ons dat wij boven in de grote foyer een heus taartbuffet aangeboden krijgen. Ik zie kinderen en hun papa’s en mama’s hun bordjes vol scheppen, het lijkt wel een lui lekker land. Mijn zoontje mag van mij ook wat op een bordje doen hij komt terug met een puntje taart voor mij en een mini cupcakeje voor hemzelf. Mijn taartje delen we samen want oh wat is het lekker zoet. Na ons feestmaaltje moeten wij nog even wachten in de foyer tot dat de voorstelling gaat beginnen. Maar onder het genot van een kopje koffie en een chocomel is die tijd heel snel voorbij.

Deuren gaan open

Al gauw gaan de deuren open en mogen wij op onze plek gaan zitten. Er zijn voor de kleinste kinderen ook hele fijne stoel verhogers die ik ook maar een voor hem hebt meegebracht. Op het grote rode doek aan de voorkant van de van de zaal staat een enorme R van Roodkapje geprojecteerd. Daar staan al drie acteurs om de zaal te verwelkomen. Het licht dimt, de spots gaan aan en de muziek wordt ingezet. Het is van meet af aan een groot feest. Olivier de orgelman ( Robbert van Unnik) vertelt zijn verhaal over Roodkapje. Roodkapje wordt gespeeld door Maud Mulder. Jager Benjamin wordt vertolkt door Aron Bruisten. Het verhaal is wat anders dan dat wij gewend zijn.

Humor

Er zit heel erg veel humor in verwerkt wat het ook voor de volwassenen en enorm leuke show maakt. Gerrit de vegetarische wolf is hilarisch en de kleine man naast mij op de stoel stuitert op en neer van het lachen.
Achter mij zijn mensen die de tekst van bijna alle liedjes al kennen en die dat uit volle borst meezingen.

Het verhaal in het kort

Roodkapje woont met haar moeder in een klein dorpje en Roodkapje wil wat zelfstandiger worden. Ze wil zelf naar Oma in het gevaarlijke bos kunnen, maar dat mag nog niet van haar moeder. In het dorp woont ook Benjamin hij wil net als zijn vader jager zijn. Hij is een beetje verwaand en vindt zichzelf heel wat. Hij is hartstikke verliefd op Roodkapje. In het bos wonen twee wolven Tina is gemeen en Gerrit is lief en vegetarisch. Tina is het zat, Oma denkt dat ze een goede opera zangeres is en zingt de ganse dag. Als Oma een beetje ziek is gaat Roodkapje toch alleen het bos in om de boodschappen bij Oma te brengen. Daar komt ze lieve bange Gerrit tegen en wanneer hij haar heeft verteld waar ze de mooiste bloemen kan vinden voor Oma vervolgt ze haar weg. Maar de vrouw van Gerrit, Tina heeft hele andere plannen. Wat gaat er gebeuren als Roodkapje straks bij Oma aankomt? En zou Benjamin haar op tijd kunnen redden?

Foyer

Om 17.30 uur is de show afgelopen en worden wij met zijn allen weer naar de foyer geleid. Daar staan weer allemaal hapjes klaar en omdat wij toch nog bijna een uurtje terug moeten fietsen mogen we van onszelf best nog wel een klein wafeltje en mag mijn zoontje nog een suikerspin halen. Nog even langs de toiletten en dan richting de uitgang. Er worden ook nog gefrituurde hapjes uitgedeeld, daar maken wij geen gebruik meer van. We gaan terug naar huis fietsen maar voordat we de deur uitgaan krijgen we nog een leuke goodybag in onze handen gedrukt. Thuis pakken we die rustig uit. In de tas zit een leuk kinderkook schort van Princess, een lekker koekje van Bakker Bart, een maak je eigen Roodkapje mandje knutselblad een magazine van van Hoorne entertainment en een fabulous mama tijdschrift. Altijd leuk dit soort premières, het was erg goed verzorgd en de show waar het allemaal om gaat is gewoon hartstikke leuk. Niet te lang en echt om met het hele gezin naar toe te gaan.

Lees ook:

Ga jij graag naar een musical?

*Voor dit blog hebben wij een uitnodiging ontvangen voor de première in Eindhoven*

Geverifieerd door ExactMetrics