Thuisleven.com > Dagje Uit & Vakantie > The Addams Family Musical: wie kent ze niet?

The Addams Family Musical: wie kent ze niet?

Het is zover! We hebben er een half jaar op gewacht maar vandaag was het zover: We gaan naar The Addams Family Musical! Wie kent ze niet, het excentrieke gezin bestaande uit Gomez Addams, Morticia Addams, hun kinderen Pugsley en Wednesday, Oom Fester, Oma , Lurch, Thing en neef It. Ooit als TV serie begonnen en later ook twee films (The Addams Family  en The Addams Family Values). Maar nu ook met hun eigen musical! En daar gaan wij vandaag heen.

sing-a-long

Natuurlijk hebben we de stukjes op tv gezien, de sing-a-long op TV en zijn de acteurs bekend die de rollen voor hun rekening nemen. En dat, moet ik eerlijk zeggen, beloofd heel wat. Met Pia Douwes als Morticia, Johhny Kraaijkap Jr als Gomez, Marjolein Teepen als Wednesday, Martijn Vogel als Pugsley, Tony Neef als Oom Fester en Irene Kuiper als Oma, Raymond Paardekooper als Lurch heb je een

veelzijdige ijzersterke musicalcast!

Breda

Al met al zitten we nu in de trein naar Breda. Eenmaal aangekomen in Breda gaan we naar het Chasse Theater. We zijn wat vroeg maar dat is niet erg. Wat al kei leuk is is dat de foyer van het theater ook in Addams stijl is ingericht. Een foto van de familie, een doodskist er bij, wat potten met gruwel dingen er in er naast. Heerlijk. Dat is top en ideaal voor een foto.  Die hebben we natuurlijk ook even gemaakt.

Thing

De voorstelling gaat bijna beginnen. Een rookmachine blies mysterieuze rook in de foyer. Soms een beetje veel, maar wel tof om in de sfeer te komen! We hebben gelukkig goede plaatsen. Beetje aan de zijkant, maar met vrijzicht op het podium en redelijk vooraan.  Alles was goed te zien. Laat maar komen! Het begint met Thing, die op grappige wijze laat merken dat er geen telefoons aan mogen tijdens de show.En vervolgens slaat hij deze met een hamer kapot.Heerlijk.

Wednesday

De show zelf is echt fenomenaal. Heerlijke cynische humor, vrolijkheid en sterke verhaallijnen. Er is veel aandacht besteed aan het decor, alles heeft een doel. Geen nutteloze dingen voor alleen de sier. Het verhaal van de show is dat Wednesday verliefd wordt op een jongen. En natuurlijk is voor geen van de ouders het andere kind goed genoeg… althans zo lijkt het. Terwijl Wednesday en Lucas hun ouders instrueren om op hun beste normale gedrag te zijn, kan je er vergif op innemen dat dat niet gaat werken. Dat zorgt voor heerlijke complicaties en verwarring. Een verhaal wat heel herkenbaar is voor ieder van ons met kinderen. Want ja, hoe reageer jezelf als je dochter of zoon zegt dat hij of zij gaat trouwen?? Kortom: een item dat ons alleen bezig houdt  maar deze uitvoering is hier heerlijk excentriek! Een genot om naar te kijken!

Degenscenes

Wat ook opvalt is dat terwijl de cast op de voorgrond bezig is, er ook op de achtergrond van alles gebeurd. Lurch stoft de boel af bijvoorbeeld. Maar ook de scene waarin Wednesday verteld dat ze verliefd is en wil trouwen en haar vader boven staat. Gewoon staat te kijken. Je voelt als ouder dan de worsteling die haar vader heeft. Het lijken zulke kleine dingen, maar juist die kleine details, dat ze boven staan of daar een keer langslopen is zo veel zeggend en maakt het allemaal zo veel sterker.

Helemaal geweldig zijn de degenscenes. Gomez en Morticia kruisen regelmatig de degens. Hier is enorm hard voor getraind en dat moet ook wel want dit doe je niet maar even zo. Je kan de zeer zeker verwonden! Maar fantastisch gedaan. Zeker het stuk dat Pia in haar spiegeltje kijkt en ondertussen met Gomez aan het strijden was. Echt heel goed gedaan!

Dans

Ook de zang- en danskwaliteiten van de cast is van hoge kwaliteit! Hoewel Gomez niet zo’n danser is (wat eigenlijk alleen maar meer geloofwaardigheid aan het stuk geeft) is dit subliem opgelost door een familielid met Pia te laten dansen. Maar eerlijk is eerlijk: de cast kan DANSEN!! Elke beweging heeft een doel, over de choreografie is bijzonder goed nagedacht. Zelfs tot het verwijderen van de attributen van het podium aan toe. Het geheel loopt als olie in een gesmeerde machine.

Wat mij het meest ontroerd heeft zijn 3 nummers. Het nummer van Pia, nadat ze erachter kwam dat Gomez haar voorgelogen heeft. Ze brengt het nummer bijzonder echt over. Ze heeft gave om je het lied te laten voelen. Je voelt pijn, woede vragen.  En ook waanzinnig is het als ze vervolgens losbarst van woede. Mega goed gedaan en wat een noten, zo hoog en krachtig!

Tweede nummer was van Fester. Hij zingt in het stuk over zijn grote liefde de Maan. Maar het nummer is zo goed gezongen, dat het ook voor een speciaal iemand had kunnen zijn. Zeer gevoelig en erg mooi! Maar hij is gewoon Fester. Hij speelt het niet alleen, hij is het gewoon!

En tenslotte het nummer van Marjolein. Van haar heb ik al een aantal stukjes gezien op tv. Het klinkt als een huis. Het nummer ik wordt verleid door een nieuwe wereld is er mooi. Goed gezongen echt op z’n Wednesdays. Genoten van het nummer en van hoe ze het toch zo weet te brengen als nuchter Addams meisje dat over zoiets vreemds zingt als liefde, warmte en genegenheid. Heel erg mooi.

Na afloop van de show volgde er een welverdiend applaus.  De voorstelling duurde inclusief pauze, bijna 3 uur! En we hebben geluk, de geluidsman wil ons programmaboekje naar beneden brengen om de cast te laten signeren. En dat hebben ze gedaan! Ondanks dat ze heel erg weinig tijd hebben (het is half zes en om zeven uur moeten ze weer op) en nu snel gingen eten, hebben er toch een aantal leden van de cast willen signeren. Mijn dochter helemaal blij, en ik ook natuurlijk. Deze mensen hebben echt hart voor theater en ook voor de fans!

Conclusie The Addams Family:

Als je de musical nog niet gezien hebt: ga deze bekijken! Het is echt de moeite waard. Komt deze niet echt bij jou in de buurt: maak er dan een speciaal dagje uit van, desnoods met een overnachting. Het is echt de moeite waard! Zoiets heb je nog nooit gezien en dit zal je zeker bijblijven!

Ze gaan nog naar Heerlen, Rotterdam, Doetinchem en Amsterdam. Kijk voor een actueel speelschema op www.theaddamsfamily.nl . Wordt ook fan van hun facebooksite voor leuke nieuwtjes! Foto’s maken tijden de show gaat niet, dus deze foto’s zijn van hun site afkomstig. Maar wel gaaf.

Wij gaan weer met de trein en een gesigneerd programmaboekje en mooie herinneringen naar huis. Een geweldige dag!

Ben jij al naar de voorstelling van The Addams Family geweest of staat dit nog op je planning?

Voeg commentaar toe