Ik ben en blijf een thee leut en als de thee dan ook vitaliserend en ontgiftend werkt is dat mooi meegenomen. Deze thee van RIES is een mengeling van biologische zwarte en groene thee. Echte Oolong echter is geen mix van zwarte en groene thee, maar een speciale droging waardoor de thee blaadjes tussen een zwarte en groene thee inzit. RIES Oolong heeft een hele korte oxidatie waardoor je soms nog een beetje een rood achtige gloed ziet bij de uiteinde van de theeblaadjes. Die vind ik ook terug in de Oolong thee van RIES.

Nou heb ik een tijd in Taiwan gewoond waar een van de beste Oolong thee vandaan komt. Op de berg in Nantou bij Sun Moon lake wordt thee verbouwd. Wij zijn daar een paar keer geweest en hebben de plantages bezocht en natuurlijk ook veel thee gedronken. De thee hier en de thee daar in Taiwan zijn niet goed met elkaar te vergelijken. Je hebt zoveel verschillende blends en alles smaakt net anders dan anderen.

Optimaal vitaal met Oolong thee en kruiden extract

De thee die ik binnen kreeg van RIES, kwam in een leuk tasje met een mooie luxe verpakking Oolong tea, een flesje Femme kruiden extract en een leuke bamboe mokje. Dit Herbal Femme-kruidenextract zou in combinatie met de oolongthee bijdragen aan een betere hormoonbalans. Volgens RIES stimuleert het de bloedaanmaak. En verbetert het de bloedcirculatie, werkt het menstruatie bevorderend en krampwerend. Daarnaast helpt het bij hormonale acné en hormonale eczeemklachten. Doordat het extract rijk is aan vitamine B, waaronder B12. Ook zou het de kwaliteit van de haarwortel verbeteren en van de nagels en zorgen voor sterkere botten. Heel eerlijk, zulke claims worden vaker op heel veel verschillende soorten thee gezet. Maar ik ben er altijd sceptisch over. Neem een momentje voor jezelf als je een lekker kopje thee drinkt en je bent stress reducerend bezig, denk ik dan. En dat is prima.

Optimaal gebruik

Zet een kop thee met 1 gram Oolong thee, laat 2 à 3 minuten trekken. Je kan met een verpakking Oolong thee ongeveer 6 weken doen als je 3 kopjes per dag drinkt. Dat is volgens RIES de hoeveelheid thee waarbij de positieve werking van de oolongthee op je gezondheid maximaal is. Twee van die koppen thee kan je verrijken met 3 druppels kruidenextract.

De smaak

De thee zelf is erg lekker, heel volle smaak. De kruidenextract die je erbij kan druppelen geeft volgens mij verder geen detecteerbare smaak aan de thee. Als je deze thee te lang laat trekken krijgt bij een bittere smaak net als zoveel andere theeën. Hoe je hem ook drinkt, met een beetje melk of suiker, honing of zoetstof hij is heel smakelijk. Of het de claims ok waarmaakt? Ik weet het niet, het is gewoon een lekkere thee.

Lees ook:

Welke thee is bij jullie favoriet?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een proefpakket ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics