Waarom is er zoveel keuze in verschillende ijssoorten, maar als pasta voor op de boterham heb je alleen pindakaas, chocoladepasta en appelstroop? De familie Van Delden uit Nootdorp vond dit gek. Tijdens de vakantie in Italië raakte deze familie geïnspireerd door de vele smaken ijs en zo ontstond ‘de blije boterham’.

‘De blije boterham’ is in drie varianten te verkrijgen:

  • Romige Kokos, een smeerbare pasta met stukjes fijngeraspte kokos.
  • Smeuïge Muisjes, een smeuïge pasta met de anijssmaak van muisje.
  • Caramel Stroopwafel, lekker crunchy met echte stukjes Hollandse stroopwafel.

Loopt het water je al in de mond? Jij en je boterham zouden hier blij van worden, toch!?

Onze mening over ‘De Blijde Boterham’

Wij mochten alle drie de varianten proeven. Het eerste wat mij opviel zijn de potjes waarin deze pasta’s zitten. De potjes hebben allemaal dezelfde vormgeving, je ziet goed dat het allemaal ‘de blije boterham’ is. Toch is op het etiket duidelijk te zien om welke smaakvariant het gaat. Zelf mijn kinderen van 4 en 2 jaar weten precies welke ze moeten pakken vanwege het duidelijke plaatje op het etiket. De pasta is een goed smeerbare en smeuïge pasta. Precies goed smeuïg om het zomaar eens te zeggen. Het is niet zo taai dat je boterham stuk gaat tijdens het smeren, maar het is ook niet zo dat de pasta gelijk weer van je mes afdrupt.

De Blije Boterham

De smaak: je zou het blind kunnen proeven. Onmiskenbaar muisjes, onmiskenbaar kokos en onmiskenbaar stroopwafel! Je proeft het absoluut goed terug op je boterham. Het grootste voordeel? Een blije mama en een blije stofzuiger. Wat heerlijk dat je met pastavarianten niet steeds de hagelslag, vlokken en muisjes van de vloer hoeft te zuigen! De Smeuïge Muisjes zijn bij mijn kinderen favoriet en omdat ik nogal gek ben op stroopwafels is de Caramel Stroopwafel bij mij favoriet. Maar eigenlijk zijn ze gewoon alle drie lekker. Wij vinden het een waardevolle toevoeging op het al bestaande assortiment. Gewoon, omdat het lekker is en het ook eens weer iets anders dan anders is. Hier worden wij blij van 🙂

Beschuit met muisjes

Ik wilde nog één test doen: zouden de Smeuïge Muisjes ook lekker zijn op een beschuitje? Het zou toch een gat in de markt zijn als deze variant ook in roze en in blauw verkrijgbaar zou zijn, in plaats van deze witte pasta?! Je vindt een jaar na de kraamperiode nog de muisje terug in je huis. Wat zou dit dan ideaal zijn! Niet meer die muisjes door je hele huis heen! Maar ik moet eerlijk bekennen, mijn beschuitje werd niet zo blij van deze Smeuïge Muisje. Op een beschuitje mis ik dan toch de crunchy van de echte muisjes! Wellicht de pasta met wat muisjes erdoorheen mengen …?!

De Blije Boterham

Lees ook:

Vinden jullie dit een waardevolle toevoeging op het assortiment al bestaande pasta’s?

Geverifieerd door ExactMetrics