Pas geleden ontvingen we het Prosecco Pong spel van Megagadgets.nl om te recenseren. Het is een heel leuk spel voor een Ladies Night of een vrijgezellen avond, maar omdat deze de komende tijd niet in de planning staan, kreeg ik al snel het briljante idee om het Prosecco Pong spel om te bouwen naar een variant die leuk is voor kinderfeestjes een ranja Pong!

Met 2 meiden en ruim 6 jaar ervaring aan kinderfeestjes, weet ik ondertussen wel dat je niet altijd dezelfde spelletjes of uitstapjes moet doen op kinderfeestjes en dat creativiteit en onverwachte spelletjes altijd goed vallen. Op de website van Thuisleven staan trouwens diverse blogs over kinderfeestjes, met tips erin, deze zijn ook altijd leuk om te lezen. Mijn oudste dochter had toevallig een vriendin te spelen, dus samen met de grote dames ben ik aan de slag gegaan. De doos werd enthousiast open gemaakt.

Wat zit er in de verpakking:

* 12 plastic glazen
* 3 roze pingpong balletjes

Helaas ontbrak bij ons de spel uitleg. De meiden wisten echt even niet wat ze ermee moesten, dus samen even nagedacht en een dobbelsteen erbij gepakt, de glaasjes met water gevuld (anders wordt het zo’n plak boel) en wat met de pingpong ballen gegooid met als doel ze in het glaasje te krijgen. Af en toe gooiden ze raak en al snel hadden ze er genoeg van. Toen zag ik de afbeelding op de doos en het leek wel of de pingpong bal van het ene naar het andere glaasje kon springen. Maar met gewoon water lukte dit niet. Dus maar een fles mineraalwater open gemaakt en zo geprobeerd, maar ook dit was geen succes, maar ondertussen gierden ze het wel uit van het lachen gewoon omdat het spetterde, er grappig uit zag of omdat ze raak gooiden. Terwijl de meiden vrolijk doorgingen, heb ik de originele spelregels erbij gezocht.

Dit zijn de originele spelregels:

Zet de glaasjes tegenover elkaar op een lange tafel in de vorm van een driehoek en vul deze met prosecco of cocktail, chardonnay of andere wijn. Maak 2 teams en probeer de balletjes in de glazen te gooien. Raak je, dan mag het andere team het glaasje leegdrinken. Het spel heeft dus hele simpele regels en dat maakt het eigenlijk heel erg leuk.

In de originele variant is het natuurlijk de bedoeling om de tegenpartij zo snel mogelijk aangeschoten/dronken te laten worden, voor onze kinderfeestjes variant zullen we het nog eens moeten oefenen. Gelukkig hebben we daar tot eind december de tijd voor.

Het Prosecco Pong spel kun je kopen bij Megagadgets.nl voor € 9,95. Laat de proseccocompetitie maar beginnen!

Onze mening:

Het is een leuk simpel spel, dat met wat creativiteit nog leuker wordt. De meiden hebben zich in ieder geval goed vermaakt. Ook voor Ladies nights, vrijgezellen feestjes is het een erg leuk spel.

Hebben jullie een tip voor ons?

Geverifieerd door ExactMetrics