Selecteer een pagina

Hier in huis ben ik eigenlijk de enige die af en toe een kauwgompje pakt. De kinderen 6 en 8 eten het eigenlijk nog niet en manlief vind het niet lekker.
Maar toen won ik een sampling box van de BenBits. Een natuurlijke kauwgom op basis van gom van de Chicozapoteboom. Eeuwen geleden kauwde de Maya’s blijkbaar ook al op gom van deze boom. Een aantal kauwgommetjes gingen meteen mee naar mijn “werk” waar de mede tussen schoolse opvang mama’s ze konden proberen. Ik hoorde geen negatieve reacties op smaak of kauwbaarheid. Volgens mij zijn ze zelfs al bijna allemaal op.

BenBits Over BenBits

Wij zijn gek op kauwgom, maar vinden dat gangbare kauwgom volledig uit de tijd is. Het is eigenlijk heel vreemd dat men nog steeds accepteert dat kauwgom op straat wordt gegooid (of nog erger: in de natuur) waar het vervolgens 25 jaar blijft liggen. Gelukkig is natuurlijke kauwgom biologisch afbreekbaar. Dit betekent niet alleen dat het stukje kauwgom verdwijnt door weersinvloeden en slijtage, maar ook dat het niet schadelijk is voor mens of milieu. Een vis die een natuurlijk kauwgompje inslikt, ondervindt hier bijvoorbeeld geen schade van. En natuurlijke kauwgom draagt ook niet bij aan de Plastic Soup.
De nieuwe BenBits is gemaakt met een natuurlijke gombasis, die wordt gewonnen uit de Chicozapote boom. Eens in de zeven jaar wordt de gom geoogst uit de bast van deze bomen door middel van kerven. De bomen ondervinden hiervan geen schade en zijn zeven jaar later weer klaar om gom te geven. Een Chicozapote plantage is dus een heel duurzame plantage, die zorgt voor behoud van groen in Midden- en Zuid-Amerika. Het natuurlijke karakter van BenBits kauwgom houdt niet op bij de gombasis, alle overige ingrediënten hebben ook een natuurlijke oorsprong.

Gezoet met natuurlijke zoetstoffen.
Ingrediënten: Xylitol, steviolglycosiden, natuurlijke gombasis, natuurlijke aroma’s, bevochtigingsmiddel (glycerol), antiklontermiddel (magnesiumstearaat), glansmiddel (carnaubawas).

Ons oordeel over BenBits

De oudste wilde ook graag proberen. Hij vindt de tandpasta voor kinderen al te pittig, dus ik dacht die spuugt hem zo weer uit. Maar het tegendeel was waar. Hij vond het lekker en als ze in de klas een keer kauwgomdag hebben (dat was een suggestie van de klas die ze kunnen ze verdienen) dan heb ik al geopperd dat wij de kauwgom sponseren.
Ik moet zeggen de smaak is goed, het is minder hard dan andere kauwgoms en ook het laagje dat erom heen zit is minder dik en hard. Het gaat naar mijn mening iets minder lang mee dan de gewone kauwgom, na een half uur is het wel op gekauwd. Terwijl andere soms wel een uur lekker blijven. Maar meestal kauw ik ook niet zo lang, dus een half uurtje is ook wel genoeg.

BenBits is verkrijgbaar in de smaken, perpermunt, mint/salmiak en spearmint. Die laatste hebben wij getest.
Het is nu te koop bij onder andere Albert Heijn voor € 1.99 voor twee pakjes.

Lees ook:

Snoep jij graag?

Geverifieerd door ExactMetrics