Heb jij het ook al voorbij zien komen? Alle berichten over omgekeerd je haren wassen? Het zou je haar minder zwaar maken, minder snel vet en je haar toch super goed verzorgen. Ook minder last van roos en een schonere hoofdhuid zou het gevolg zijn. Het is in 2014 voor het eerst beschreven in een glamour magazine. Maar begint nu pas een opkomst te maken. Ik kwam het tegen toen ik de blog schreef over Nivea hairmilk en natuurlijk moest ik dat ook eens even goed testen.

Reversed hair washing

Eigenlijk is het super simpel, het is je haar achterste voren wassen. Dus eerst je conditioner en dan pas je shampoo. Wat ik heb gedaan is, onder de douche gaan staan, mijn haar nat maken en dan de conditioner erin. Ik gebruik nu die van Garnier Loving Blends Honing Goud herstellende conditioner. Dan doe ik mijn gewone douche routine, inzepen en afspoelen, dan kan de conditioner goed intrekken. En dan niet uitspoelen, maar je shampoo in je haar en lekker laten schuimen. Daarna pas goed uitspoelen.

Dan kan je daarna je haar drogen en stylen zoals je gewend bent. Ik heb het nu een paar weken gedaan en ik merk eigenlijk niet echt een groot verschil. Misschien is het ietsje minder snel vet. Het voelt zacht aan, minder glad dan wanneer ik het op de “gewone” manier doe. Het feit dat het minder glad aanvoelt na het douchen vind ik persoonlijk wel fijn.

Dit zou de truc zijn voor mooi en vol haar. Ik zal met mijn dunne steile haar nog heel wat moeten wassen voor ik een volle bos krijg.

Lees ook:

Ga jij het uitproberen?

Geverifieerd door ExactMetrics