Al eerder heb ik geschreven dat ik een zeer loyale klant ben, ik ben niet zo’n overstapper. Ik heb er geen zin in en geen aandacht en energie voor. Door onze verhuizing moest ik met al onze aanbieders in contact treden. Ik wilde alleen maar even onze verhuizing doorgeven, maar ze waren zo blij dat ze mij aan de telefoon kregen dat ik gelijk alle stappen van energie vergelijken door kon nemen.

Verhuizing en overstap naar groene stroom

We hebben wel eens eerder geïnformeerd naar groene stroom, maar dat bleek veel duurder zo’n tien jaar geleden. Op dit moment liep er een aantrekkelijke aanbieding die maakte dat gewone  stroom net zo duur bleek als de groene stroom. Die overstap heb ik snel gemaakt. Heb ik toch het gevoel beter ons best te doen voor het milieu. Het was toch wel goed ze even aan de telefoon te hebben, want nu klopt alles weer. We zijn weer ingeschaald op een 5-persoons huishouden, dat wisten ze ook nog niet.

Afvalscheiding na de verhuizing

Ook ben ik al erg gewend aan onze drie nieuwe kliko’s. Ik ben maar eenmaal vergeten de groene bak buiten te zetten in die weken. Gelukkig krijgen we die in twee weken ook niet helemaal vol. Ik krijg er steeds meer lol in ons afval te scheiden en gebruik ons kleine aanrecht bakje ervoor. Daar leg ik alle prulletjes, die ik dan in een keer naar buiten loop en in de goede bak deponeer. Ik moet er nog wel even werk van maken dat de meisjes ook mee gaan doen. Dat is niet altijd even eenvoudig uitgelegd. Ik hoorde reclame over de afvalscheidingswijzer, misschien hebben die handige tools voor kinderen?

Buiten spelen

Goh wat schrok ik laatst van het nieuws dat de bijziende kinderen blind konden worden. Bleek dat ze twee uren per dag buiten moesten spelen alleen al voor hun ooggezondheid. Dat de kinderen de horizon konden zien en niet alleen maar turen in een boek of tablet. Ik ben gaan informeren op school en daar spelen ze zeker een uur buiten. Een kleine rekensom leerde mij dat een uurtje hier op het speelveld op de hoek al voldoende is. Nu moet ik zeggen dat sinds we hier wonen er veel minder televisie en tablet gekeken wordt. Regelmatig drinken ze niet eens iets uit school maar lopen ze direct weg. En dan is het nu winter. Ik denk dat ik deze zomer helemaal alleen door zal brengen met een boekje in de tuin.

Goedkoop of duurkoop?

Wat opvalt in contact met verkopers en of het nu verkopers zijn van tapijt, raamdecoratie of een c.v. ketel is. Ze proberen ons allemaal te wijzen op het goedkoopste product, terwijl we daar niet eens om hebben gevraagd. We komen in die winkel om een kwalitatief goed product te kopen, dat weer een aantal jaren meegaat en daar willen we best voor betalen. De laatste jaren zijn deze verkopers door hun klanten zo vergiftigd met goedkoop, goedkoper dat ze vergeten te verstellen dat hun product gewoon goed is en zichzelf terug kan verdienen.

Als we ze daar op wijzen, halen ze opgelucht adem en gaan we het gesprek opnieuw aan. Zo werd ons de goedkoopste ondervloer aangeboden, terwijl we een lekkere dikke wilde om zoveel mogelijk geluid tegen te gaan. Kijk, als ik bijvoorbeeld wil weten wie de goedkoopste energieleverancier is, dan informeer ik mezelf via internet en dan ga ik niet naar een fysieke winkel. Grappig te zien trouwens dat onze jarenlange leverancier toch bovenaan staat in dit rijtje!

Lees ook:

Krijg jij wel eens iets aangesmeerd na je verhuizing waar je niet om hebt gevraagd?

Geverifieerd door ExactMetrics