Mijn opa had een hoortoestel in zijn oren. We maakten er samen altijd grapjes over. Hij nam tot onze grote schik er ook mijn oma mee in de maling. Hij zat er steeds aan te draaien of negeerde mijn oma expres. Ik weet nog goed dat soms het apparaat zonder reden keihard begon te piepen. Hij was de enige in de ruimte die dat niet hoorde…..

De tijden veranderen

Inmiddels zijn we een generatie verder. Het hoortoestel van nu is toch wel andere koek vergeleken met toen. Geen kolossale lijfkleurige apparaten meer. Ze zijn nog nauwelijks zichtbaar in het oor en zeer geavanceerd. Het luistert als gevolg ook allemaal iets nauwkeuriger. Voor de aanschaf van nieuwe hoortoestellen wordt meer tijd genomen. Ze worden aangemeten en je mag ze vaak een periode op proef dragen. De nieuwste modellen maken zelfs verbinding met je smartphone.

Ook Google werkt aan Android-ondersteuning voor slechthorenden

Wacht even, ik moest ook even met mijn ogen knipperen en wist niet wat ik hoorde. Er wordt actief gewerkt aan digitale gehoorondersteuning op meerdere fronten. Het is de bedoeling dat op termijn via een bluetooth verbinding tussen hoortoestel en Android smartphone een directe verbinding ontstaat. Dat noem ik pas korte lijntjes.
Inmiddels zijn de hoortoestellen van resound via Oogvoororen.nl uitgerust met innovatieve draadloze accessoires en apps. Afhankelijk van je gehoorprobleem zijn er verschillende soorten hoortoestellen. De één onderdrukt (wind)ruis, een ander heeft een tinitusmaskeerder of beschikt over een luidspreker in het oor. Sommige zijn geschikt voor iPhone, anderen voor Android of iOs apps.

De voordelen van draadloze digitale ondersteuning

Naast de kwalitatief hoge kwaliteit audio verbruikt deze manier van streaming ook veel minder energie voor het hoortoestel. De accu zal langer meegegaan en de kwaliteit hoger zijn dan voorheen. De accu is steeds vaker ook oplaadbaar en vergt minder aanpassing ten koste van het design van de hoortoestellen. Nog heel even en we lopen naast met een glazen bril ook allemaal met een geavanceerd hoortoestel voor de best mogelijke geluidsverbinding. Of zou het zo’n vaart niet lopen?

Lees ook:

Ken jij die kolossale gehoorapparaten nog?

Geverifieerd door ExactMetrics