Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Gezondheid en Welzijn > Mobiliteitshulpmiddelen en ouderenzorg > Hulpmiddelen voor mensen die niet meer de volledige controle hebben

Hulpmiddelen voor mensen die niet meer de volledige controle hebben

Als thuishulp kom ik in heel wat verschillende situaties terecht. Van de meest heldere mensen op leeftijd, die zelfs nog van alles alleen ondernemen. Tot en met mensen die heel erg hulpbehoevend zijn. Denk hierbij aan mensen met incontinentieproblemen, dementie, versleten botten en ga nog maar even door. Dan is het fijn om te zien dat er hulpmiddelen zijn die makkelijk inzetbaar zijn. Benieuwd naar het hoe of wat, lees dan snel verder…

Incontinentie problemen

Incontinentie is een veel voorkomend probleem. Echter om daar nou eens op een verjaardag of bij de koffie over te kletsen zit er vaak niet in. De schaamte is best overheersend. Dankzij mijn cliënten ben ik daar redelijk van op de hoogte. Wat ik echter ook merk is dat ze vaak niet geheel weten waar ze aan kunnen kloppen. Jammer want er zijn zoveel mooie oplossingen. Zoals de bodyguard incoslip van suprima, aangeboden door Favourinco. Deze discrete incontinentiebroek lijkt op gewoon ondergoed, maar is zeer functioneel. Inleggers worden met behulp van de twee lipjes in de slip gestoken en vloeistof wordt effectief geabsorbeerd. De bijzonder hoge onderkleding-bescherming zorgt ervoor dat je je met matige tot ernstige urine-incontinentie goed beschermd voelen. En helemaal fijn; ze zijn te gebruiken door zowel mannen als vrouwen!

Beschermende handschoenen

Al eens sokjes gezien aan de handen van een baby? Ze zijn nu ook in grote maten te koop voor volwassenen en bejaarden. Net zoals bij baby’s kun je zo voorkomen dat de persoon in kwestie zich tegen krassen  en vaak voorkomende ontsteking van de huid. De handschoenen zorgen ervoor dat de vingernagels van de patiënt niet kunnen worden gebruikt.

De handschoenen zijn te openen met een kledingafsluiting. Door de opvouwbare manchetten om de pols verberg je de sluiting en voorkom je hiermee dat de handschoenen makkelijk uit te trekken zijn. Dankzij de katoen-polyester-mix absorberen de handschoenen perfect het zweet. Ook zijn de handschoenen groot genoeg om de handen vrij te kunnen bewegen. Zo zijn ze niet alleen een perfect hulpmiddel maar ook nog eens een fijn hulpmiddel

Andere hulpmiddelen

Helemaal bovenaan de pagina zie je een afbeelding van een vrouw met een prachtige badpak. Wel dit is een incontinentiebadpak. Ik heb echt nooit geweten dat ze bestaan en vind het echt een gat in de markt! De mannen hoeven echter niet lang te treuren want er is ook een incontinentiezwembroek te koop.

En heb je al eens nagedacht over matras bescherming? Het voordeel hiervan is dat ze voor elke leeftijd te gebruiken zijn. Of je nu gaat voor een waterdichte matrasovertrek, een onderlaken of een hoeslaken.

Nog niet gesproken over de zitbeschermers, stomabanden en heupbescherming. Hoe dan ook is het erg slim om eens een kijkje te nemen op de website van Favourinco. Immers elk probleem is er wel een oplossing.

Lees ook:

Wat vind jij van de discrete zwembroek en het badpak?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Ik vind het echt een topuitvinding voor wie hier gebruik van maakt. Heel prettig dat er tegenwoordig steeds meer te koop is.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics