Thuisleven.com
Educadora webshop
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > Speelgoed > Kauwsieraden en Sensorische hulpmiddelen

Kauwsieraden en Sensorische hulpmiddelen

Velen staan er niet bij stil, maar als je een kind hebt die (net iets) anders benaderd moet worden dan komt daar vaak meer bij kijken dan je van te voren bedacht. Gelukkig zijn er tegenwoordig velen producten op de markt gebracht om je kind (of jezelf) te ondersteunen. Maar waar zoek je die? Per toeval kwam ik terecht in de Educadora webshop. Dit is een zeer uitgebreide webwinkel in sensorische producten, hulpmiddelen als ook educatief en motoriek speelgoed. Ideaal voor gevoelige kinderen, kinderen met adhd, autisme of hsp.

Goede hygiëne is voor iedereen belangrijk. Leuk om er een feestje van te maken als je kind niet zo van badderen en handen wassen houdt.

Educadora webshop

Zoals gezegd is de Educadora webshop een webwinkel dat zich heeft gespecialiseerd in educatief en motoriek speelgoed, sensorische producten en hulpmiddelen. Suzanne is het brein achter deze webshop. Ze is gespecialiseerd in het werken met kinderen en hun ouders (en omgeving) met aandacht en concentratieproblemen en prikkelverwerkingsproblemen. Doordat ze vaak ouders hielp met het zoeken naar de juiste materialen of speelgoed is ze uiteindelijk op het idee gekomen om zelf iets op te richten zodat het net iets overzichtelijker is. Beginnende bij de grootste vraag: kauwsieraden!

Kauwsieraden

Onder kauwsieraden vallen kauwkettingen en kauwarmbanden. Maar ook kauwdoppen (voor achterop een pen of potlood), bijtspeelgoed en andere bijtproducten. Deze kauwsieraden zijn geschikt voor kinderen en volwassenen met een gemiddelde kauwbehoefte. Het kauwen vermindert spanning en helpt om zich beter te concentreren. Maar stoer is het niet: natte mouwen, kapotte koordjes en stukgebeten pennen. Om discreet tegemoet te komen aan kauwbehoefte heeft Chewigem, maar ook Ark een leuke sieradenlijn ontworpen waar kinderen vanaf 3 jaar veilig op kunnen kauwen. De sieraden van Chewigem worden ook veel gebruikt door gevoelige kinderen (HSP kinderen) en volwassenen als ook personen met prikkelverwerkingsproblemen zoals autisme of ADHD. Het kauwen helpt hen bij het verwerken van prikkels.

Spelletjes spelen zijn niet alleen leuk maar ook goed voor de motoriek.

Onze ervaring

Mijn oudste zoon heeft autisme. En ofschoon ik daar niet vaak over praat is het ook geen groot geheim. Sterker nog hij weet het van zichzelf en maakt er met regelmaat een grap over (ja dat kan dus wel!) als hij iets ander gedrag vertoont dan leeftijdsgenootjes. Met dat ander gedrag verstaan wij de enorme fascinatie in een bepaald onderwerp (treinen) en daarnaast nog een onderwerp dat wel eens wisselt (zo heeft hij lange tijd alleen maar gesproken over Pirates of the Caribbean en is dat nu omgeslagen naar de Tweede Wereldoorlog).

Friemelspeelgoed, friemelpennen en nootjes om open te kraken. Ideale bezigheid voor de handen (en nog gezond ook).

Daarnaast moet hij altijd wel iets te friemelen hebben in zijn handen. Zo niet gaat hij nagels bijten. We zijn dan ook lang op zoek geweest naar items waarmee hij kan friemelen. Maar koop maar eens datgene dat geen geluid maakt, prettig aanvoelt en geen vieze vlekken achterlaat van het slijm. En dan heb ik het nog niet over de prijs gehad!
Dat blijkt toch elke keer weer een klus te zijn. Stressballetjes gaan namelijk snel kapot of maken een geluid als je eraan friemelt. Erg blij ben ik dan ook met de ruime keuze aan friemelspullen in de Educadora webshop. Niet alleen om aan te friemelen terwijl we aan het eten zijn of een film kijken maar ook als spelletje, om te schrijven en om de handen te wassen.

Waar heeft jouw kind behoefte aan?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

  • Dit is zo fijn om te lezen! Mn middelste met ass heeft veel behoefte aan friemeldingen: een broek met extra ribbeltjes, popits etc. Dit lijkt me super voor hem!

  • Ik word hier even stil van. Wat mooi dat er kauwsieraden bestaan voor HSP kids. Voor mij een nieuwe beleving. Ik ga hierin duiken. Bedankt voor de mooie tip!

  • Bedankt voor de tip van deze website! Ik kende hem niet maar ga er zeker kijken. Mijn dochter kan dit goed gebruiken. Ze friemelt nu voornamelijk aan een tangle en bijt op haar nagels.

  • Bij mijn dochter helpt het ook als ze met iets kan ‘friemelen’ om haar lijfje soms wat tot rust te brengen. Toen ze kleiner was draaide ze continue ‘krulletjes’ in haar voorste haarlokken als ze moe was…ook friemelen dus 🙂 Ze is heel actief en beweeglijk, wat soms erg vermoeiend is, ook voor haarzelf. Bij Educadora heb ik ook al wat spullen besteld voor de grove motoriek…om overtollige energie weg te spelen 🙂

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics