Zomerse temperaturen die al een paar dagen boven de 20 graden zitten en dat tijdens de mei-vakantie! Dat zorgt natuurlijk voor vele leuke uitjes zoals een dagje pretpark, dierentuin of misschien zelfs een vakantie. Hoe dan ook ligt het niet aan de temperatuur. Om de komende dagjes weg nóg gezelliger te maken deel ik jullie mijn favoriete Moederdag cadeau tip van dit jaar. Lees je gezellig mee?

Als moeder van vier kinderen valt er altijd van alles te beleven in het huis. Is het niet van het huishouden zelf (was, koken of stoffen) dan is het wel van de kinderen (gevallen, ruzie, “ik verveel mij”, enz.). Soms wil ik als moeder eens iets anders en dat merk ik vooral met etenstijd. Ik kies dan voor een eenheid zonder te veel afleiding om mij heen. Zo bouwde ik hutten onder de tafel om dan even te ontsnappen aan al het rondslingerend speelgoed. Ook wandelingen in en om de stad waarbij ze het broodje in de kinderwagen op peuzelden was favoriet. Maar nu zitten ze op een leeftijd dat die dingen dus écht niet meer kunnen of zelfs passen. Nee de tablet en telefoon da’s pas cool. Hartstikke leuk, maar niet heus.

Picknickmand

Uit eten gaan is overigens geen probleem. Met het grootste gemak blijft de elektronica dan van tafel. Gezellige gesprekken volgen en voor we het weten zijn we een paar uur verder met een volle buik. Maar ja om nu elke keer uit eten te gaan en er een hoop geld, want met zijn zessen is haast alles duur, door heen te jagen is ook niet echt handig. Daarom ging ik op zoek naar een leuke picknick mand die groot genoeg is voor het hele gezin. Zo kunnen we een hele dag erop uit met alle luxe van dien, zonder hoge kosten.

Bij Bulbby kwam ik een grijze rotan mand tegen met de volgende afmetingen: 55 x 38 x 45 cm. Niet klein te noemen (mocht je het toch lastig vinden om een inschatting te maken, kijk dan even naar de foto (die de jongste dochter gemaakt heeft)). Nou kun je natuurlijk denken dat een picknick mand wel op meer plekken te koop is en daar heb je natuurlijk hartstikke gelijk in. Toch heb ik maar weinig picknickmanden gezien van deze prijs / kwaliteit verhouding. Toch vind ik dat nog niet het allerbelangrijkst. Deze mand is namelijk vooral leuk door het berkenhouten naambordje die je naar eigen smaak aan kunt passen. Ik vond het 3 sterren bordje met de tekst “on the go” erg passend. Echt zo ontzettend cool!

Laat Moederdag maar komen, ik weet namelijk wat wij gaan doen. Erop uit met een inhoud die de kinderen mogen samen stellen. Ik ben benieuwd…

Overige info

De picknickmand heeft 2 stevige draag hengsels, 2 grote vakken (waar je met gemak broodjes en fruit voor het hele gezin in kunt stoppen) en 3 kleinere vakken voor het drinken (of 2 voor het drinken en 1 voor de gestapelde bekers).

Ofschoon ik mij voor kan stellen dat de vraag opkomt of zo’n picknick mand wel handig is met echte warme temperaturen, kan ik er met eerlijkheid JA op zeggen.
De picknick mand is namelijk zo groot dat je onderin wat koelelementen mee neemt en/of deze naast een fles plaatst.

Lees ook:

Wat is jouw ultieme picknick Moederdagtip?

*Voor het schrijven van deze review ontvingen wij een review-exemplaar*

Geverifieerd door ExactMetrics