Parfum, voor de één gewoon een luchtje, voor de ander een luxe artikel. Wat is nu eigenlijk mijn lievelingsparfum? Dezelfde vraag stel ik in Bloggersland en de serie ‘Mijn favoriete parfum’ is vanaf heden wekelijks te lezen. Met deze week de bijdrage van Tom van Thuisleven.

Jean Paul Gaultier Homme

Dit parfum heb ik gevonden bij Douglas parfumerie nadat ik verplicht met mijn partner rond moest shoppen voor een geurtje voor haar. De geur is favoriet omdat het ’s avonds nog steeds merkbaar ruikt. Mijn eerste parfum was Bruno Banani. Ook een lekker geurtje. Ik spuit altijd in mijn nek en op mijn polsen om lang lekker te ruiken. In de winter wil ik ook nog wel eens mijn sjaal royaal inspuiten.

Beleving

Jean Paul Gaultier ruikt redelijk zacht. Het is weliswaar een merkbaar mannelijke geur, maar vrij light en luchtig. In tegenstelling tot sommige zwaardere geuren. Overigens ruikt een geur bij iedere man subtiel anders. Dat heeft te maken met de combinatie van lichaamsgeur en huidtype en de geur zelf. De reactie op deze geur is dan ook de hoofdreden waarom ik het draag. In het verleden heb ik veel positieve reacties gekregen van zowel collega’s (mannen en vooral vrouwen), maar ook vreemden. Ik herinner me nog dat in een vrijwel lege trein een bevallige dame niet tegenover me, maar naast me ging zitten om vervolgens diep in te ademen en te zeggen dat ik erg lekker ruik. Dan heb je een hele leuke conversatie voor de rest van je treinrit. (En een telefoonnummer achteraf)  Tja en wat kan ik zeggen over de verpakking? De gespierde torso is natuurlijk een miniatuur van mijn eigen goddelijke lichaam.

Vertrouwd of zoekende …

Ik switch nog wel eens. Zo vind ik Bruno Banani of ook Boss ook nog wel eens lekker. Maar Jean Paul Gaultier Homme blijft favoriet.

Krijgen of kopen?

Krijgen natuurlijk. Als man lijkt het soms wel alsof er weerstand is om je eigen geur te kopen. Geen idee of dat alleen voor mij zo geldt, maar ik krijg dus graag mijn geurtje geschonken.

Lees ook:

Welk geurtje draagt je partner graag?

Geverifieerd door ExactMetrics