Parfum, voor de één gewoon een luchtje, voor de ander een luxe artikel. Wat is nu eigenlijk mijn lievelingsparfum? Dezelfde vraag stel ik in Bloggersland en de serie ‘Mijn favoriete parfum’ is vanaf heden wekelijks te lezen. Met deze week de bijdrage van Marijke van Mama’s met thee.

Intense van Hugo Boss

Mijn favoriet is er een van Boss, Hugo Boss en hij is inmiddels niet meer te koop. Ik gebruik hem al echt heel lang. Ik denk al een jaar of 15 zeker. Na mijn puberteit waarin ik en mijn vriendinnen ons onderdompelde in het luchtje Maroussia, gebruikte ik lange tijd eigenlijk niets meer, Ik vond niets lekkers. Tot ik een proefmonstertje van Intense van Hugo Boss dus in handen kreeg. Vermoedelijk kreeg ik het ergens bij. Maar ik was verkocht. Deze paste bij mij. En ik ben naar de winkel gegaan en kocht een fles. Ik spray het altijd een beetje in mijn nek, en het luchtje blijft de hele dag bij me. Er waren periodes dat ik toch af en toe iets anders pakte, omdat het nu eenmaal ook in de kast staat, maar zodra ik deze weer pakte, kreeg ik regelmatig de opmerking dat ik lekker rook. Een echte match dus.

Beleving

Heel gek misschien maar ik voel me 100% mezelf bij deze parfum. We zijn na zo’n lange tijd 1 geworden. In mijn laatste fles zit nog een klein laagje. En ik durf het niet meer te gebruiken. Bang dat het op gaat. Maar ik heb hem er even bijgepakt. En de geur loopt nu duidelijk terug. Of ik ben gewend aan om andere, ook lekkere geuren te dragen. Ik vond het altijd een warme geur, en toch ook heel rustig. Verder ben ik een absolute leek op het gebied van geuren en geen idee hoe het te omschrijven. Daarom heb ik even mijn vriend google geraadpleegd. Op Walmart staat een mooie omschrijving:

The opening is fresh and transparent with a dash of spice; oxygen accord, kumquat, spices. Heart note is composed of sweet vanilla, jasmine and rose. Base note is warm and sensual leaving a trace of sandalwood, patchouli, musk, amber notes and benzoin resin.

Vertrouwd of zoekende ….

Ik ben heel loyaal aan mijn Intense. Behalve dat ik hem in de Nederlandse winkels niet meer kan terugvinden. Hij is uit het assortiment gehaald. Google heeft hem nog wel, maar om een parfum nu uit het buitenland te halen. Ik weet het niet, op een of andere manier vind ik dat dan nog een beetje gek om online te bestellen. Dus eigenlijk zoek ik nu een goede vervanger. Hoewel ik laatst  een hele fijne parfum won, is deze toch nog een beetje onvervangbaar.

Kopen of krijgen?

De meeste heb ik altijd zelf gekocht. Gewoon een losse fles als hij op is. Ook heb ik hem wel eens cadeau gekregen als dat zo uitkwam voor mijn verjaardag, kerst of een ander moment.

Lees ook:

Lees meer van Marijke en haar zus bij Mama’s met thee

Weet jij voor Marijke nog een fles Intense te koop in Nederland?

Geverifieerd door ExactMetrics