Menorquinas, Spaanse sandalen van leer, zijn al jarenlang favoriet van onze middelste dochter. Ze draagt ze in het zand, in het gras, in de stad, het deert haar niet, ze blijft lekker lopen.

Menorquinas

Bij de eerste zonnestralen begint het weer te kriebelen en komen de Menorquinas weer uit de schoenenkast. Groot is de teleurstelling als haar voeten weer gegroeid blijken, in dit geval is haar zusje de lachende derde want die loopt graag op de door haar zus ingelopen leren sandalen. Gelukkig mag ze van Menorquinas.nl een nagelnieuw paar uitzoeken en zelfs een paar naar keuze verloten, maar daarover later meer. Ik meet haar voeten op met een meetmaatje. Ze valt binnen maat 32 en mag eindelijk kiezen uit de Menorquinas voor grote kinderen (Kind GR) die hebben geen enkelriempje meer, alleen nog een hielband. Na zachtroze en zilver gaat ze dit keer voor KNALROOD. Ze weet het zeker, dus ik bestel ze. Niet geheel toevallig, wil ze later die middag zelf haar nagels lakken…

Onze mening

Dit keer duurt wachten helemaal niet lang, want de volgende dag kan ze de Menorquinas al passen. Ondanks haar brede voet en hoge wreef zitten de sandalen perfect. Ze mist het enkelbandje niet en slipt niet uit de hielband. En ze vindt ze prachtig, kijk ze eens stralen in het zonnetje!

Het onderhoud van de Menorquinas is vrij eenvoudig: de zolen even afspoelen onder de kraan en heel soms na een zand(schuur)bad het leer, de bandjes invetten en ze blinken je weer tegemoet. Dochterlief krijgt veel complimentjes en ze ondergaat ze gelaten.

De Menorquinas zijn niet alleen gemaakt in kindermaten. Ook dames en heren kunnen er zowel casual als chique in suede bijlopen. De verkrijgbare kleuren lopen uiteen van het altijd goed te combineren zwart, beige en bruin tot de opvallende glitter Menorquinas. Zie je jezelf al lopen op het strand in Ibiza (of dichterbij huis) of na afloop van een zomerse bruiloft heerlijk zwieren en zwaaien bij een ondergaande zon?

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben wij review-exemplaren ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics