Wanneer je het segment herenschoenen in zijn geheel bekijkt, dan springen een aantal tijdloze modellen direct in het oog. Welke schoenen dient iedere man nu in huis te hebben? En zoals altijd geldt, vul gerust aan onder het artikel.

Sneakers

Heren sneakers als All Stars zijn tijdloos. Toch kun je door af te stappen van het standaard witte, blauwe of zwarte model ook eens voor groene of rode sneakers gaan. Staat altijd leuk onder een jeans.
Mocht je liever voor leren sneakers gaan, neem dan eens een kijkje tussen de merken Bjorn Borg of Timberland.

Veterboots

Over het merk Timberland gesproken, dat vind ik dus bij uitstek een schoenenmerk voor de heren onder ons. Stevige, hoge stappers voor avontuurlijke tochten. Heden te dage niet alleen meer in die kenmerkende gele kleur verkrijgbaar.

Werk- of wandelschoenen

Voor de ideale werk- of wandelschoenen is een paar Ecco’s onontbeerlijk. Stevige stappers met een goede pasvorm en comfort. Tijdens lange werkdagen is dat geen overbodige luxe. Daarbij komt dat ze naast functioneel er ook nog eens netjes uitzien.

Instappers

Lekker makkelijk aanschieten en weglopen met instappers. Je kent vast de aloude bootschoen nog wel. Tegenwoordig zijn er veel meer lage modellen instappers voor de man verkrijgbaar. Ze kunnen zich zelfs bewegen tussen pantoffels en nette schoenen in.

Nette schoenen

Wederom een mooi bruggetje naar het volgende onderwerp: nette schoenen voor heren. Waar de één zweert bij de lakleren lage veterschoen, gaat een ander liever voor een bijzonder in het oog springend model a la minister Hugo de Jonge. Je draagt de nette schoen niet alleen tijdens een bruiloft of uitvaart. Je mag jezelf best vaker eens presenteren.

Pantoffels

Er is niets mis met een man die ’s avonds naast je op de bank kruipt. Kaarsje aan, filmpje aan en pantoffels aan! Pantoffels, sloffen met een ruitjes patroon of lekker met een bontje gevoerd. Er is meer en meer keuze voor de heren.

Slippers

Waar de één van gruwelt loopt de ander mee weg. Slippers voor heren zijn allang niet meer beperkt tot de badslippers van weleer. Er zijn stoere leder modellen verkrijgbaar of ze zijn als Birkenstock met het hele gezin af te stylen.

Lees ook:

Hoe vol zit de schoenenkast met herenschoenen?

Geverifieerd door ExactMetrics