Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Je sieraden langer mee laten gaan? Zo doe je dat - Thuisleven.com

Ben je iemand die gek is op het dragen van sieraden? Dan hoop je natuurlijk dat de sieraden die je gekocht hebt zo lang mogelijk meegaan. Vind je dit lastig en merk je dat deze bij jou na een tijdje aan vernieuwing toe zijn? Er zijn een aantal dingen die jou erbij kunnen helpen om ze langer mee te laten gaan. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan gauw verder, wij sommen hieronder op hoe je dit voor elkaar krijgt.

Investeer in hoge kwaliteit

Ga je op zoek naar sieraden, dan kun je alle kanten op. Zo kun je kiezen voor echte sieraden, maar zijn er ook genoeg neppe varianten waar je voor kunt kiezen. Om zo lang mogelijk van deze accessoires te genieten, is het een aanrader om te investeren in hoge kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit, hoe langer je er vaak van kunt genieten. Kies dus niet automatisch voor het meest goedkope sieraad, want hierbij kan goedkoop is duurkoop gaan gelden. Hoge kwaliteit sieraden zijn misschien dan wel wat duurder, maar je kunt er wel voor een lange tijd gebruik van maken. Die investering haal je er daarom vaak ook snel weer uit. Oorbellen, een ring, horloge, armband of een ketting: als we het hebben over sieraden heb je veel keuze. Voor jezelf op zoek naar een tof sieraad? Een mooie halsketting is een sieraad waar je jouw outfit én uitstraling een boost mee geeft.

Ga voor tijdloos

Een andere tip om je sieraden langer mee te laten gaan, is kiezen voor tijdloos. Niet ieder juweel is namelijk tijdloos, er zijn ook genoeg sieraden die trendgevoelig zijn. Op het moment zelf is dit dan leuk, maar het kan zo zijn dat dit over een tijdje weer helemaal uit de mode is. Zonde natuurlijk als je hierin hebt geïnvesteerd. Met tijdloze sieraden zit je altijd goed, want deze gaan nooit uit de mode. Denk bij tijdloos bijvoorbeeld aan zilveren of gouden sieraden.

Netjes opbergen

Het is belangrijk om goed met je juwelen om te gaan als je deze zo lang mogelijk wilt gebruiken. Het is daarom slim om ze altijd netjes op te bergen. Leg ze niet overal en nergens neer, want dit kan als gevolg hebben dat ze in de knoop komen te zitten. Een sieradendoos is een aanrader om jouw sieraden netjes op te bergen. Zo heb je al jouw sieraden op één plek bij elkaar en kies je ook binnen no time uit wat je wilt dragen.

Op de juiste manier schoonmaken

Als je jouw sieraden al een tijdje draagt kan het natuurlijk voorkomen dat ze op een gegeven moment vies worden. Dan is het belangrijk om deze op de juiste manier schoon te maken. Zilveren sieraden kun je schoonmaken door ze voorzichtig te poetsen met bijvoorbeeld een zilverpoetsdoekje. Zo gaan ze weer glimmen en zien ze er weer als nieuw uit. Gouden sieraden zijn schoon te maken met behulp van wat zeep. 

Probeer ze niet nat te laten worden

Je sieraden zo lang mogelijk mooi houden doe je ook door deze niet nat te laten worden. Worden ze dit wel, dan kan dit als gevolg hebben dat ze beschadigen of verkleuren. Zonde natuurlijk, zeker als je het had kunnen voorkomen. Draag het niet als je gaat douchen, schoonmaken of sporten en bewaar ze ook niet in vochtige ruimtes. 
Met behulp van deze tips kun je ervoor zorgen dat jouw juwelen voortaan langer mee gaan. En hoe langer ze meegaan, hoe minder snel je weer nieuwe aankopen hoeft te doen. Ga er dus voorzichtig mee om en investeer in goede kwaliteit. Dan kun jij er jarenlang van genieten!

Lees ook:

Hoe zorg jij voor je sieraden?

Geverifieerd door ExactMetrics