Selecteer een pagina

Plotsklaps trekken drie dochtertjes los van elkaar ‘oude’ zomerschoenen onder uit de schoenenkast. Ze willen ze per sé aan naar school of in huis dragen. Ik kan niet anders dan concluderen dat het voorjaar voor de deur staat. Helaas regent het een paar dagen later natte sneeuw. De kleuter trekt haar zachtroze sandalen aan en het ken-net. Ze heeft leren sandalen met een enkelbandje. Ze loopt er al twee zomers op en speelt er zelfs mee in de zandspeeltuin. Als ik de Menorquina van dichtbij bekijk vertonen ze geen tekenen van slijtage of anderszins, een doekje erover en klaar voor de start. Ware het niet dat ze gewoon een grotere maat nodig heeft.

Menorquina

Shoplog-Menorquina, leren (kinder)sandalen uit Spanje1

Menorquina zijn Spaanse handgemaakte leren sloffen. Om dit predikaat te mogen dragen moeten deze avarca’s voldoen aan allerhande eisen en mogen ze alleen op Menorca gemaakt worden. Ze hebben een traditionele zool die gerecycled is uit autobanden en een lederen bandje. Een goedkope vorm van afvalverwerking op een eiland.

Menorquina.nl

Een blik op de website van Menorquina.nl en ik zie dat voor de grotere kinderen het enkelbandje is ingewisseld door een hielbandje. Ik weet niet of ze daar aan toe is en neem een kijkje bij Kind (KL). Gelukkig is er keuze genoeg in maat 30 en kiest ze, na wat dubben over de luipaard, toch de zilverkleurige sandaal. We maken het bedrag over en een paar dagen later ontvangen we de schoenendoos. Daarin vinden we niet alleen nog mooiere sandalen dan op de site, maar ook een Spaans knutselwerkje. Het grote inlopen kan beginnen!

Voor de vader & moeders die de behoefte aan Twinning niet kunnen weerstaan: de Menorquina zijn er, afhankelijk van de gekozen kleur, tot zo’n maat 44 of 45!

Lees ook:

Draag jij graag sandalen in de zomer?

Geverifieerd door ExactMetrics