Pfft afgelopen weekend heb ik samen met de meisjes de dozen winterkleding van de vliering gehaald. Deze omgekiept op de gang om daarna uit te laten zoeken en passen. Vervolgens de dozen weer vullen met de zomerkleding en naar de vliering gebracht. Zit ik net lekker klaar om onze serie op Netflix verder te kijken, zijn we nog niet helemaal klaar. Ik ben de schoenen helemaal vergeten. Ik pak een boodschappenkratje uit de trapkast en trek de schoenenkast op de gang leeg. Naast de slippers verdwijnen ook mijn sandalen met hak in het krat. Wat jammer, want ze lopen zo lekker en staan heel mooi onder een jurk. Het goede nieuws is dat ik nu op zoek kan naar nieuwe winterschoenen. Laat die serie maar even wachten.

Wandelen en fietsen

Het is een mooie, warme zomer geweest. Ik ben het dragen van sneakers wel een beetje beu. Die zitten ook wat los om de enkels en dat is best wel fris langs de voetballijn. Voor deze winter ben ik op zoek naar een stevige schoen met veel draagcomfort. Zoals bekend bij de vaste lezers ben ik veel op de fiets te vinden. Onze kinderen beoefenen buitensporten, daar gaan zij ook met de fiets naar toe. Doordeweeks loop ik iedere ochtend en middag op en neer naar school. En sinds enige tijd heb ik een ‘oude’ wandelvriendin opgeduikeld. Eén a twee keer per week zijn we in de prachtige natuur, die onze woonplaats omringt, te vinden. Kortom op zoek naar stevige stappers neem ik een kijkje tussen de River Woods schoenen.

Geschikt schoeisel voor de winter

Het is altijd fijn wanneer je schoenen tegen wat vocht kunnen. Dat je sokken niet gelijk bij het door het gras lopen al doorweekt zijn. Gelukkig bestaat er ook nog spray om dit voor elkaar te krijgen. Verder vind ik het prettig wanneer schoenen in de winter de enkels bedekken. Niet alleen voor de steun, ook tegen een guur windje. Leren laarzen, stevige boots en hoge sneakers springen in het oog. De Bottines zitten er precies tussenin. De hak is hoog genoeg om door een klein plasje op de stoep te kunnen lopen. En niet te hoog, zodat ik er wel afstanden mee af kan leggen tijdens mijn wandeltochten. En met die mooie cognac kleur zie ik mezelf wel mee langs het trainingsveld staan wachten tot de sportieve meiden uitgetraind zijn. Dan snel met de fiets richting huis, waar ik gezellig met de jongste op bed samen kan lezen voor bedtijd.

Pantoffels

River Woods pantoffelsEn als ik dan toch zo lekker bezig ben, dan bestel ik gelijk maar pantoffels mee. Leuke blauw geruite pantoffels met een bontrandje. Ik heb een pyjamabroek in precies hetzelfde motief. Lekker in mijn pyjama op de bank met een warme kop koffie naar mijn favoriete Netflix serie kijken. Ik kijk er nu al naar uit want die wintervoeten van mij zorgen ervoor dat ik anders met koude klompjes naar bed vertrek. Dan duurt het zo lang eer ik in slaap val. En in de wintertijd slaap ik graag. Ze noemen het niet voor niets een winterslaap. Ik ben klaar voor de winter!

Lees ook:

Wat zijn jouw favoriete winterschoenen?

Geverifieerd door ExactMetrics