Thuisleven.com
Shoefresh zorgt voor frisse schoenen.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Gezondheid en Welzijn > Gezondheid > Shoefresh zorgt voor een frisse schoenenkast

Shoefresh zorgt voor een frisse schoenenkast

Wat doe je als je als moeder van drie pubers een apparaat aangeboden krijgt dat ervoor zorgt dat alle schoenen binnen een paar minuten weer fris ruiken? Daar hoef je niet lang over na te denken toch? Enige dagen later wordt de Shoefresh bezorgd en duik ik de schoenenkast in.

De schoenenkast

In de gang achter de voordeur hebben we een schoenenkast. In dezelfde gang loopt de trap naar boven. Het komt wel eens voor dat we boven op de overloop een onaangenaam geurtje ruiken. In eerste instantie check ik dan de badkamer, maar al snel leidt mijn neus mij weer naar beneden. Je raadt het al, richting de schoenenkast…

Shoefresh, de installatie

Shoefresh reinigt en droogt één paar schoenen tegelijk. Er is overigens ook een model verkrijgbaar dat vier schoenen kan herbergen. Het is een elektrisch apparaat, dus je hebt wel een stopcontact nodig. Er wordt aangeraden om de Shoefresh in een goed geventileerde ruimte te plaatsen. De schoenverfrisser moet namelijk wel schone lucht aan kunnen zuigen. Het installeren van de Shoefresh is een peulenschil. De twee houders passen maar op één manier in het onderstel. De display bevestigt dit vervolgens met twee streepjes. Dan begint het zware werk, voor het apparaat dan en ik ga op zoek naar een paar zweetkakkies.

Instellingen

De Shoefresh is standaard ingesteld, deze instellingen zijn eenvoudig aan te passen voordat je het programma laat draaien. In de display geeft STZ de reinigingstijd aan en DRY de droogtijd. Afhankelijk van het type schoeisel zijn deze instellingen op het apparaat eenvoudig aan te passen. Synthetisch materiaal droog je op 60 graden, leer op 40 graden. Mochten je schoenen niet helemaal droog zijn geworden dan kun je, als vanzelfsprekend, de droogtijd verlengen. Bij oververhitting schakelt Shoefresh zichzelf automatisch uit.
Naast schoenen, laarzen en pantoffels reinigt Shoefresh desgewenst ook je helm, handschoenen of scheenbeschermers. Kortom er zijn veel toepassingen voor dit reinigingsapparaat.

Het reinigen

Shoefresh pretendeert niet om in één keer van alle vieze geurtjes af te zijn. Het is de bedoeling dat je dagelijks na het dragen van je schoenen, deze reinigt. Na zo’n twee weken wordt de geur van je schoenen geleidelijk minder. STZ staat voor sterilize met de hulp van ozon O3 worden de schoenen vrijgemaakt van stank, bacteriën en schimmels.

Shoefresh steriliseet met ozon stinkende schoenen.
Shoefresh reinigt met ozon twee schoenen.

Onze ervaring met Shoefresh

Nadat ik een mooi plekje voor het apparaat heb gezocht, is het vinden van testmateriaal geen probleem. Onze dochters beoefenen scouting en lopen door weer en wind in de bossen te struinen. Hiervoor gebruiken ze hun ‘oude’ schoenen. De schoenen glijden eenvoudig over het statief en het programma draait. Het is even wennen aan het geluid van de Shoefresh, helemaal wanneer het programma schakelt van reinigen naar drogen. Vervolgens hangt er een vleugje kleedhokjeslucht in de gang, bekend van het zwembad. Dat is overigens snel weggewaaid en ik ruik in de schoenen. Ik merk al gelijk een verbetering en haal opgelucht adem.
Na lange schooldagen en na de wekelijkse scoutingopkomsten worden de schoenen op de Shoefresh gezet. Het hoort al helemaal bij onze routine. Ik bemerk, zoals beloofd, inderdaad nog een verdere verbetering in het binnenklimaat van de schoenen al naar gelang we het apparaat langer gebruiken. En dat niet alleen…

De droogfunctie

Als een paar dagen dochterlief thuiskomt met natte schoenen na het fietsen door een regenbui maakt ze dankbaar gebruik van het droogprogramma van Shoefresh. De volgende ochtend staan haar schoenen al weer fris en fruitig op haar te wachten. Het blijkt een ware aanwinst voor ons gezin.

Shoefresh tegen stinkschoenen.
Het droogprogramma van Shoefresh.

Shoefresh shop

Naast de witte of zwarte Shoefresh voor 1 of 2 paar schoenen en de mini geschikt voor reizen, zijn er andere producten verkrijgbaar in de Shoefresh shop. Denk hierbij aan inlegzolen, schoenspanners, geurabsorptie pads, bamboe sokken, Shoefresh Protect Spray en Shoe deodorant. Ook aan een schoenenbak, schoenenrek en schoenlepel is gedacht.

Lees ook:

Ruik jij wel eens stinkschoenen?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

15 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics