Thuisleven.com
Hoe kies ik de juiste werkschoenen?
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Werk > Hoe kies ik de juiste werkschoenen?

Hoe kies ik de juiste werkschoenen?

Veel vrouwen zijn echte shoe addicts. Wist je dat bijna zestig procent van de vrouwen meer dan tien paar in de kast heeft staan? En ruim veertig procent zelfs meer dan vijftien paar? Verschillende kleuren, diverse stijlen: voor iedere vrijetijdsgelegenheid is er wel een passend paar. We hebben het dan nog niet eens over werkschoenen. Voor mensen die tijdens het uitoefenen van hun werkzaamheden fysiek bezig zijn, is het namelijk erg belangrijk de juiste werkschoenen te dragen. Maar hoe kies je de juiste werkschoenen?

Allereerst: er zijn gelukkig ook mooie werkschoenen

Loop je veel tijdens je werk? Of moeten je voeten goed beschermd zijn tegen water, of vallende of scherpe voorwerpen? Dan is het belangrijk om beschermende werkschoenen te dragen, die ook nog eens goed zitten. In het verleden was je al gauw aangewezen op van de vormeloze klompen of kisten. Gelukkig is dat tegenwoordig heel anders. De kwalitatief hoogwaardige beschermende werkschoenen van Engelbert Strauss zijn verkrijgbaar in een groot scala aan uitvoeringen en kleuren. Zo kun je je werkkleding combineren met schoenen die comfort bieden en je voeten beschermen. En ze zien er ook nog eens hip en modieus uit.

Tips voor het vinden van een goede werkschoen

Iedereen zal het wel herkennen: de blijdschap als je na een avondje stappen je killer heels uit kan doen! Werkschoenen draag je dag in, dag uit. Gemiddeld zo’n negen uur per dag. Belangrijk dus om te zorgen dat deze goed zitten. Waar moet je op letten bij het zoeken van goede werkschoenen?

Allereerst is belangrijk: waar moeten werkschoenen aan voldoen? Gelden er bepaalde veiligheidsnormen binnen het bedrijf waar je voor werkt? Dan moeten de werkschoenen ook aan deze specifieke normen voldoen. Daarom zijn er tegenwoordig werkschoenen met allerlei specifieke, branche- of functiegerichte eigenschappen. Denk hierbij aan een antislipzool, antistatische zool, een stalen neus, of schoenen die bescherming tegen water, hitte of kou bieden.

Daarna volgt een andere vraag, namelijk: wat zijn fijne werkschoenen? Van schoenen die voldoen aan de gestelde eisen, is het uiteraard van belang dat ze comfortabel zijn. Ze moeten goed passen en aansluiten rond je voeten. Of dat het geval is? Daar kom je eigenlijk alleen maar achter door ze te passen. Heb je nieuwe werkschoenen besteld, pas dan beide schoenen en draag goede sokken. Draag de schoenen een aantal minuten en loop er ook even een stukje op om de pasvorm te beoordelen.

Werkschoenen: ook erg handig in je vrije tijd

Vrouwen hebben vaak bepaalde schoenen die maar bij een bepaalde gelegenheid of outfit past. Werkschoenen zijn eigenlijk alleskunners, en daardoor veelzijdig inzetbaar. Ga je thuis klussen, en wil je je tenen beschermen tegen zware objecten die erop kunnen vallen? Dan komen veiligheidsschoenen met een stalen neus je goed van pas. Aan de wandel met je kinderen, lekker outdoor door het bos struinen of door de plassen stampen? Dan houden schoenen of laarzen die waterbestendig zijn je voeten droog en warm.

Lees ook:

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics