Thuisleven.com
Blåkläder beroepskledij
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Klusjes in huis tijdens de herfst

Klusjes in huis tijdens de herfst

Nu de herfst in het land is en ook de winter dichterbij komt, is het tijd om nog wat klusjes in en rond je huis te doen. Zo zorg je ervoor dat je huis en tuin helemaal klaar zijn voor de winter en kan jij genieten van een warm pompoensoepje voor het haardvuur. Deze klusjes mag je zeker niet vergeten!

Klusjes buiten

Laten we buiten beginnen. Maak je tuin klaar voor de winter: doe de laatste snoeiwerken, maak je gazon vrij van blaadjes en haal planten die niet wintervast zijn binnen. Voor deze buitenwerken kan je een Blaklader werkbroek aantrekken die je beschermt tegen koude en regen. Denk je ook even aan de dieren? Zeker wanneer het vriest is het voor vogeltjes moeilijk om eten te vinden. Jij kan een handje helpen door vetbollen in de bomen te hangen of kan je een voedertafel voorzien, bijvoorbeeld met appels, voor de vogels. Hoe diverser het vogelvoer, hoe meer verschillende soorten je in je tuin zal zien. 

Daarnaast moet je je dakgoten schoonmaken als je verstoppingen wil vermijden. Hiervoor moet je misschien op je dak klimmen, dus dan doe je maar beter beroepskledij aan die geschikt is voor zulke werkjes. Bekijk of er bomen in de buurt van je dakgoot staan die met hun takken de goot kunnen verstoppen. Is dit het geval, dan knip je de takken wat bij. Tijdens de herfst vallen veel blaadjes van de bomen die ook in de dakgoot terecht komen, dus die moet je eruit halen zodat het water vlot kan blijven lopen.

Klusjes binnen

Heb je thuis een open haard waar je je ‘s winters graag aan verwarmt? Denk er dan aan om je schoorsteen tijdig te laten vegen. Als je schoorsteen gekoppeld is aan je centrale verwarming, is zo’n jaarlijks onderhoud verplicht. Maar ook in andere gevallen laat je best je schoorsteen vegen, omdat een vervuilde schoorsteen het risico op CO-intoxicatie en een schoorsteenbrand aanzienlijk verhoogt.

Je garage of tuinhuis opruimen is ook een klusje dat je in het najaar kan doen. Vaak zijn deze ruimtes kouder in de winter en dan wil je niet lang zoeken naar de spullen die je nodig hebt. Zorg er dus voor dat deze ruimtes goed georganiseerd zijn, zodat je snel kan vinden wat je zoekt.

Maak het knus

Als alle klusjes erop zitten, kan je aan het leuke werk beginnen. Richt je huis lekker knus in en plaats nieuwe decoratie. In de winter kan je veel kaarsjes branden, die zijn gezellig en geven wat extra warmte. Leg ook fleecedekens in de buurt van de zetel, waar je tijdens een avondje tv kijken onder kan kruipen. Zo ben jij helemaal klaar voor een gezellige, knusse winter.

Lees ook:

Ben jij al klaar voor de klusjes qua beroepskledij?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

 • bij het onderhoud van de tuin draag ik naargelang het weer een joggingbroek of een bermuda en een slechte t’shirt of trui en bij het verven slechte kleding, mijn man en ik zeventigers doen alle klusjes zelf met uitzondering dat we een vakman moeten komen bij een defect toestel

 • Het ruimen van de bladeren is hier een neverending story. Er staan zoveel bomen en elke dag komt er weer een verse lading bladeren bij.

 • Ah gisteren heb ik ook lekkere pompoensoep gemaakt.
  Ik dien de tuin nog even te fatsoeneren voor de winter.
  En binnen nog een deel herbehangen.
  Onze pup heeft namelijk het behangpapier van de muur gehaald in onze inkomhal.
  Tja, het was ook wel tijd om het even te vernieuwen.

 • Buiten trek ik toch altijd wel oude kledij aan. Zeker met dit weer.
  Binnen alleen met verven anders een relaxbroek met een lekker truitje

 • voor mijn verfklusjes heb ik slechte kleding is nodig en de rest van mijn klusjes gewoon in een joggingbroek met losse trui waar ik me goed in voel

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics