Marcel’s Green Soap kennen de meesten van ons wel van de huishoudelijke artikelen. De vloeibare zeep, de vaatwastabletten, de wc-reiniger en allesreiniger zijn hierin toch wel de pronkstukken. Dat is niet voor niks want ze zijn ook nog eens per item in verschillende geuren uitgevoerd. En als je je bedenkt dat de flessen ook nog eens van 100% gerecycled plastic zijn dan heb je er al helemaal een fijn gevoel bij. Na dit daverende succes kon het dan ook niet anders dan de uitbreiding van Marcel’s Green Soap op persoonlijke hygiëne. Sinds kort is het assortiment dan ook aangevuld met een shampoo bar, shower bar en deodorant. Lees er meer over in dit artikel.

Badderen en douchen met de shampoo bar en shower bar

De shampoo bar en shower bar zijn een geheel plasticvrij alternatief op de verpakkingen die we tot op heden grotendeels in de winkels zien staan. Maar wist jij dat je met het gebruik van een shampoo bar en shower bar niet alleen plastic uitspaart maar dat ze ook tot wel 3 keer langer mee gaan als een reguliere fles? Hieronder nog een paar leuke feitjes:

  • Shampoo en shower bars bevatten natuurlijke ingrediënten.
  • Als je een shampoo bar gebruikt heb je geen conditioner nodig.
  • Shampoo & shower bars gaan gemiddeld 80 wasbeurten mee.
  • De shampoo en shower bars zijn de ideale reisgenoot.
  • Een shampoo bar is veelzijdig.
  • Een shampoo & shower bar schuimt lekker!
  • Ze passen door de brievenbus

Bovendien zorgen de shampoo & shower bars voor glanzend en gezond haar. Zijn ze sulfaatvrij, minstens 97% biologisch afbreekbaar en 100% vegan. Marcel houdt niet van plastic soep! Jij toch ook niet?

Ecologische deodorant

Na zo’n goede wasbeurt wil je natuurlijk niet grijpen naar je flesje deodorant dat boordevol stofjes zit die schadelijk zijn voor de ozonlaag. Nee, dan wil je graag verder op de ecologische tour en dat doe je dan ook met één van de ecologische deodoranten van Marcel’s Green Soap. Dit is een duurzame deodorant, zonder aluminium of alcohol. Gemaakt met biologische oliën en plasticvrij verpakt! En past dus ook volledig in het straatje van de shampoo & shower bars. En ook hierin zijn er verschillende keuzes als het aankomt op geur. Wel zo prettig!

Mijn ervaring

De eerste keer douchen met een bar is natuurlijk wel even een wennen. Waarin ik voorheen precies wist hoeveel shampoo of douchegel ik nodig had ben je nu met een stuk “zeep” je handen aan het schuimen tot er genoeg schuim is dat je op je haren kunt doen. Daarbij is het goed om de handen nat te hebben zodat het lekker schuimt, maar is het dan weer niet handig om de bar onder de douche zelf te gebruiken aangezien het schuim dan meteen wegspoelt. Op zich niet erg, wel een dingetje om bij stil te staan. Datzelfde geldt ook voor de douche bar.

Ik merk wel dat je inderdaad maar weinig nodig hebt en de bars lang mee gaan. Daarnaast vind ik het onwijs prettig om te weten dat ik hiermee echt heel veel beter voor het milieu ben. Bovendien zijn de bars lekker makkelijk en compact om mee te nemen op vakantie of naar het ziekenhuis. En het fijnste van alles, bang zijn voor lekkages hoeft niet meer.
Na gebruik van de bar is het tevens handig om de bar op een schaaltje / bakje te leggen met wat ribbels zodat het water naar onder kan druppen en de bar niet week wordt. Er zijn ook speciale opbergbakjes te koop voor bars.

Een deodorant kun je het beste gebruiken nadat de oksels schoon zijn. Na het afdrogen wrijf ik dan ook mijn oksels in met de deodorant. Fijne hiervan is dat de deodorant geuren te matchen zijn met de geurtjes van de shampoo en douche bars.
Ik merk wel dat aan het einde van de dag (begin avond) de werking van de deodorant langzaam uitgewerkt is. Een washandje onder de oksels en opnieuw smeren zorgt er echter voor dat ik daarna ook weer lekker ruik.

Al met al ben ik dus heel erg tevreden en vooral mega blij dat ook de verzorgende producten steeds meer milieuvriendelijk worden. Niet alleen in product maar ook in verpakking.

Lees ook:

Welk product van Marcel’s Green Soap is niet meer uit jouw huishouden weg te denken?

Geverifieerd door ExactMetrics