Haren wassen bij jonge kinderen is en blijft een dingetje. Zeker als er ervaringen zijn met shampoo die prikt in de ogen. Gaëlle en Thomas bedachten daar iets nieuws op: CIL-LOU. CIL-LOU is het eerste Belgische haarverzorgingsmerk met kindershampoo van topkwaliteit. Daarnaast prikt het niet in de ogen en beloven ze een betere doorkambaarheid. Dat wilde ik natuurlijk testen!

CIL-LOU kidsshampoo Tita

Zodra je de dop van de kidsshampoo Tita opent, veranderd de badkamer in een tropisch resort dankzij de juicy melon & silky tangerine geuren. De shampoo reinigt het haar zoals je van een shampoo mag verwachten, met als bijkomstigheid dat het haar mooi glanst nadat het droog is en niet prikt tijdens het haren wassen. Extra handig: de shampoo is geschikt voor alle haartypes en kinderen van 0-99 jaar!

De shampoos werden gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zijn vrij van sulfaten, parabenen en siliconen. De shampoos hebben een huidneutrale pH-waarde tussen 5 & 5,5. CIL-LOU shampoo maakt je haar zacht en soepel zonder de hoofdhuid te irriteren. Deze shampoo wast het haar op milde wijze, dringt beter in en is geschikt voor alle haartypen.

CIL-LOU eau de toilette Kiki

Deze eau de toilette heeft een zachte vanillegeur en is dan ook geschikt voor alle kindjes die gek zijn op zoet. Hij is makkelijk in gebruik door de vierkante doorzichtige dop eraf te trekken en te drukken op het spraygedeelte. Vergeet niet om de opening te richting op de plek waar je de geur graag wilt hebben (in de hals, achter de oortjes, polsen of misschien wel op een truitje en/of romper. Waar je het ook gebruikt, de huid irriteert er niet van. Het is dan ook 200% kids-proof.

CIL-LOU eau de toilette bestaat uit Alcohol Denat, aqua en parfum.

Duurzaam

Om zo duurzaam mogelijk te ondernemen, worden de producten ontwikkeld in het Belgische Eeklo. Voor de productie werken ze samen met een partner hier in Nederland die net zoveel belang hecht aan ecologisch produceren als zij, ideaal toch? Momenteel beschikken ze al over vijf verschillende shampoos, een kids wax, een leave-in spray en twee heerlijke parfums.

CIL-LOU wezentjes

Vertel verhalen over de CIL-LOU wezentjes die bij dit merk horen. Op de website van CIL-LOU kun je als ouder (en kind) meer te weten te komen over de verschillende CIL-LOUs. Omdat de informatie een aantal kernwoorden bevat kun je dan ook alle kanten op met je eigen bedachte verhalen. Zo moet ik gelijk aan Kabouter Kwebbel denken als ik mij Tita voorstel: Tita is namelijk net zo’n grote kwebbelkous. Spreekbeurten houden en acteren bij een toneelspel doet ze dan ook erg graag. Kiki daarentegen houdt van ijsjes en vind het heerlijk om op school in groepjes te werken. Kiki houdt ervan om nieuwe vrienden te maken en ze te overladen met liefde. Dikke knuffels, lieve babbels en onvoorwaardelijke vriendschap: dat mag je van Kiki verwachten!

Als je je als ouder een beetje in de wezentjes verdiept kun je dan ook op eigen behoefte de verhalen erop aanpassen.

Onze ervaring

Als ik iets mag testen voor de kinderen, dan test ik het graag van te voren even zelf. Dat had ik beter niet kunnen doen. Ik ben namelijk verzot op vanille en zoetigheid en laat dat nou net de kracht zijn van eau de toilette Kiki. Zoals beloofd is het flesjes inderdaad makkelijk te openen en in gebruik te nemen. En dan komt weer dat geurtje ter sprake, die blijft HEERLIJK! Het geurtje blijft echt een aantal uren lekker ruiken, zoals je van een parfum of eau de toilette gewend bent. Zwakt hij iets te ver af kan er makkelijk bij gesprayd worden.

Met CIL-LOU is het feest in de badkamer.
Haren wassen met CIL-LOU TITA.

De shampoo is net zo’n feestje. Zodra ik de flacon open maak komt het geurtje onze neus al tegemoet, Evi blijft maar “Waaaaauuuw” zeggen. De shampoo schuimt lekker en dat vind Evi maar al te leuk, zo kan ze zichzelf namelijk ook wassen. Van de shampoo zelf is niet veel nodig om het gewenste effect (schone haren) te bereiken.

Onze conclusie is dan ook dat haren wassen en jezelf verzorgen met CIL-LOU een groot badkamerfeest is geworden voor mij als ouder en voor mijn kind. Wat willen we nog meer?

Lees ook:

Vertel jij graag verhalen tijdens het badderen?

# Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen #

Geverifieerd door ExactMetrics