Als het aankomt op ruimtelijk inzicht is Tom een heuse rockster. Dat is niet zijn mening, maar dat concludeer ik op basis van de uitslag van een test die hij ooit moest afnemen om aangenomen te worden voor een of andere job. “Ruimtelijk inzicht: boven academisch gemiddelde” stond er. Hijzelf moest er een beetje om lachen. “Jarenlang met Lego spelen” was zijn antwoord. Maar toen ik vroeg of hij een grapje maakte, antwoordde hij: “Nou ja, het is een trainbare skill. En ik heb in mijn jeugd ongelofelijk veel uren gespeeld met Lego. We hadden namelijk geen computer en de TV ging alleen in de avond aan.”

Speelgoed dat de geest prikkelt

Eigenlijk heb ik altijd wel geloofd dat met het juiste speelgoed je bepaalde eigenschappen in je kinderen kunt trainen. Of misschien is prikkelen het betere woord. Want met speelgoed wat je kind leuk vindt, voelt het niet aan als trainen. En met Sinterklaas en Kerstmis voor de boeg, spendeer ik best wat aandacht aan het vinden van het juiste geschenk voor onze snel opgroeiende kinderen. Hierbij let ik niet alleen op of het speelgoed op een of andere manier prikkelt, maar naar of het interessant is voor het hele gezin. En, niet onbelangrijk, hoe duurzaam het is!

Kapla is een geweldige skill builder voor alle niveaus.

KAPLA is top

Op al deze gebieden is KAPLA simpelweg top speelgoed. Voor diegene die KAPLA niet kent, het is eigenlijk een doos vol met grenen plankjes. Allemaal van hetzelfde formaat en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Nu denk je misschien: “Plankjes? Wat is daar nu aan?”. Nou, dan wil ik je uitnodigen om eens KAPLA op Pinterest op te zoeken. Je kunt de meest fascinerende bouwwerken maken als je maar genoeg plankjes, geduld en een rustige hand hebt. Ik was dan ook erg blij toen ik voor deze blog een prachtige doos KAPLA plankjes mocht ontvangen van Drie Kleine Haasjes.

Het perfecte geschenk voor Sinterklaas of Kerstmis

Al meteen na het ontvangen van de doos, drongen zich de eerste gegadigden thuis al aan. Tom tuurde met interesse naar de bijgevoegde bouw voorbeeldjes. Na wat eerste pogingen, zag ik hem al snel verdwijnen achter een schrijfblokje. Ongetwijfeld om een of ander bijna onmogelijk bouwwerkje te schetsen en dan te onderzoeken of hij het in elkaar krijgt of niet. Tim daarentegen was veel praktischer. Hij nam het boekje en begon het ene voorbeeldje na het andere in elkaar te zetten. En zelfs toen zijn kleine zusje Evi zijn eerste probeersels met een lach op haar gezichtje tot instorten bracht, bleef Tim rustig en positief. “Ik vind het bouwen leuk, maakt me niet uit als ik het twee keer moet doen” gaf hij na de tweede keer aan. Maar hij was toch wel trots toen hij na een uurtje zonder zijn zusje “DE brug” in elkaar had weten te zetten.

Kapla is een geweldige skill builder voor alle niveaus.

Echt prikkelend speelgoed/leerstof

En dat KAPLA echt zowel prikkelt alsook ontwikkelt, werd al snel duidelijk toen de rest van het gezin het bouwwerk van Tim wou evenaren. Je hebt niet alleen een goed ruimtelijk inzicht nodig om iets te kunnen bouwen, maar je moet ook creatief zijn en geduld hebben. En de meer gewaagde bouwwerken vereisen ook nog eens de nodige skills als het aankomt op een rustige hand. Kortom KAPLA is echt top speelgoed voor jong en oud. Een echte aanrader voor de komende feestdagen.

Over Drie Kleine Haasjes

Richard en Japke zijn de drijvende krachten achter Drie Kleine Haasjes. De naam Drie Kleine Haasjes vloeit voort uit hun eigen liefdevolle huwelijk waarin 3 kinderen zijn geboren. Hun webwinkel is te onderscheiden van de grote webshops door de persoonlijke service en de uitgebreide contactmogelijkheden. Denk hierbij aan het kiezen van een cadeautje voor de jarige, maar ook het rechtstreeks versturen van een cadeau naar de jarige, waarbij een persoonlijk geschreven kaartje wordt toegevoegd. En het mooiste van alles is natuurlijk het uitgebreide aanbod, neem maar eens een kijkje op driekleinehaasjes.nl

Lees ook:

Wat is jou favoriete speelgoed?

Geverifieerd door ExactMetrics