Letters!

Letters!

Al jaren lang schrijf ik graag met kalligrafie. In al die jaren heb ik mijzelf één lettertype aangeleerd en na al die tijd ben ik eigenlijk wel eens toe aan iets nieuws. Maar vooral ook aan wat meer pen beheersing. Gelukkig is er nu het boek ‘Letters!’ Dit boek staat vol met moderne kalligrafie en handlettering. Exact het werkboek dat ik nu kan gebruiken.

Letters!

‘Letters!’ is een werkboek vol met ultieme tips en tricks. Niet alleen hartstikke interessant voor mensen die kalligrafie al beheersen maar ook geschikt voor mensen die graag willen beginnen met kalligrafie.
Het boek begint met het eerste hoofdstuk “penbeheersing”. Als je denkt dat je daar snel mee klaar bent heb je het mis! Het hoofdstuk bestaat namelijk uit 14 pagina’s vol met doe-opdrachten.
Het tweede hoofdstuk “Alfabet” is ouderwets letters leren schrijven. Denk maar eens aan de letterboekjes van groep 3 waarbij je een pagina vol allemaal dezelfde letters schrijft. Dit is om de letter eigen te maken.
Het derde hoofdstuk gaat over Quotes schrijven. Erg leuk om te oefenen in je agenda, schrijfblok van het werk of ergens anders. Maar vooral leuk om daarna te gebruiken in huis door bijvoorbeeld een briefje achter te laten voor je geliefde.
Het boek wordt afgesloten met “Questions & Answers”.

Wat vinden wij ervan?

Zodra je eenmaal begint merk je dat het boek vol rust in elkaar zit. Er zit geen enkele haast achter en dat moet ook niet met kalligrafie. Bij de Quotes merk je dat je niet vast hoeft te hangen aan het letterype dat in het boek geleerd wordt. Lekker afwijken, eigen creaties verzinnen en vooral een hoop plezier maken met kalligrafie staat hier op de eerste plek.
Zoals op de foto’s te zien is heb ik al het e.e.a. geoefend en daar ga ik nu lekker mee verder.

Letters het werkboek is te koop bij Uitgeverij Snor en Bol.com voor €14,99.

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

60 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics