13 oktober is Elin 4 jaar geworden. Elin is dol op knutselen en op haar verlanglijstje stond dan ook een strijkkralenset van HAMA. En dan natuurlijk wel eentje van Frozen.
En ja hoor, op haar verjaardag kreeg zij van haar tante Andrea deze strijkkralenset. Een heerlijke bezigheid voor regenachtige dagen en donkere avonden!

Hama Strijkkralenset Frozen.

In deze set zitten 2 doorzichtige, vierkante grondplaten die je aan elkaar kunt klikken, 4000 strijkkralen en een voorbeeld van Elsa, één van Anna en een voorbeeld van Olaf. Het voordeel is dat de voorbeelden op ware grootte is. Je kunt het onder de grondplaten leggen en de figuren op die manier namaken. Top!  Elsa en Anne zijn ongeveer 28cm lang, Olaf is wat korter.
Elin kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan! Eerst maakte ze Elsa, daarna Olaf en als laatste Anna. Ze heeft er ongeveer 2 à 3 weken over gedaan om ze allemaal te maken. Nu zijn er nog genoeg strijkkralen over, maar niet de juiste kleuren om nog een keer Elsa, Anna en Olaf te maken.
Maar dan … er liggen 3 bij elkaar horende figuren, maar wat ga je er mee doen? Ik wist het niet zo goed, maar na een poosje denken kwam er toch een idee in mij op!

DIY. canvasschilderij.

Ik kocht een canvasdoek en deze heeft Elin in de Frozen-kleur geverfd; lichtblauw.
Met een ronde stempelkwast heeft ze er witte stippen op geverfd als sneeuwvlokken. Daarna hebben we over de nog natte verf wat witte glitters gestrooid. Laten drogen en vervolgens hebben we met lijm de Frozen-figuren op het doek geplakt.

Wij vinden het resultaat echt supermooi! En een leuk idee om meer met je strijkkralenfiguren te doen.
Ik wil u nog wel één tip geven. Je hebt strijkkralen van diverse merken, maar helaas zien de strijkkralen er toch van elk merk net ietsje anders uit van vorm en van kleur. Dit verschil zie je als je een figuur hebt gemaakt. Daarom proberen wij om de verschillende merken strijkkralen niet door elkaar te gooien.

Lees ook:

Heb jij al eens een canvasschilderij zelf gemaakt?

Geverifieerd door ExactMetrics