Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonaccessoires > Zo fleur je je woonkamer op met een schilderij of poster

Zo fleur je je woonkamer op met een schilderij of poster

De uitstraling van je huis is belangrijk. Je bent er iedere dag en je wilt je prettig voelen terwijl je er bent. Je huis is vaak een verlengstuk van je smaak. Met een schilderij of poster kun je je smaak op een makkelijke manier laten zien en ziet je huis er meteen een stuk gezelliger uit.

Fleur je kale muren op!

Je interieur is compleet. Je hebt een mooie eettafel staan en ook over de bank ben je zeer tevreden. Alleen met kale muren, lijkt je huis alsnog leeg. Fleur deze muren op met een mooi schilderij of een leuke poster. Maar hoe kies je de poster die het beste bij je past?

Wat wil jij uitstralen?

Bedenk je wat je wilt uitstralen met je woonkamer. Je meubels maken samen een stijl. Heb je landelijke inrichting of heeft je woonkamer een industriële look? Kies voor een schilderij of poster die daar bij past.

Kies iets wat jij zelf mooi vindt. Houd je meer van abstracte kunst of vind je juist figuratieve afbeeldingen leuk? Waar word jij nou echt gelukkig van? Ga voor een afbeelding met mooie bloemen, als je je inrichting wilt opfleuren. Of voor een afbeelding van een ver land als je van reizen houdt. Handig om ook over na te denken is de uitstraling van een poster of een schilderij. Een poster, vooral zonder lijst, geeft een meer casual look. Een schilderij oogt juist klassiek.

Benadruk de kleuren in je woonkamer

Een tip om naar te kijken, zijn de kleuren in je woonkamer. Zorg dat de kleuren die voorkomen in je meubels terugkomen in je schilderij. Dit zorgt ervoor dat het schilderij of de poster goed passen binnen het interieur en het geeft je woonkamer een rustige uitstraling. Zo kom je meteen tot rust na een lange dag werken.

In het voorbeeld zie je hoe de kleuren van de lampen en het tafeltje terugkomen in het schilderij. Zorg wel dat het schilderij net iets extra’s geeft, zoals het geel in het voorbeeld. Zo wordt de poster of schilderij interessant om naar te kijken.

Hang je schilderij strategisch op

Je herkent het vast wel bij jezelf. Als je een kamer binnenkomt scan je deze altijd kort. Een schilderij is een blikvanger en daar zal je aandacht automatisch heengaan. Hierdoor kun je een kamer bijvoorbeeld groter laten lijken of kun je aandacht vestigen op je bank waar je zo trots op bent. Voordat je het schilderij aanschaft, kun je bedenken waar je het schilderij wilt hangen. Hoe groot moet het schilderij zijn? En welke afbeelding past op deze plek? Boven de eettafel kies je voor een andere afbeelding dan boven de bank.

Tip: Plaats de poster of schilderij tegenover het raam, hierdoor lijkt je kamer groter, doordat je de aandacht vestigt op de afbeelding en op het raam.

Met deze tips kun je op weg met het uitzoeken van het perfecte schilderij of poster. Voor iedereen is er die unieke afbeelding die je woonkamer helemaal compleet maakt. Soms is het even zoeken, maar je kamer zal er een prachtige uitstraling door krijgen.

Lees ook:

Hoe fleur jij je huis op?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics