Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > Brother Inovis 27 SE Naaimachine.

Brother Inovis 27 SE Naaimachine.

Mijn moeder maakte vroeger toen ik klein was veel van mijn kleding zelf. Nu maak ik zelf voor de lol nog wel eens wat voor mijn kleine meid. Ook verkleedkleren voor mijn zoon maak ik meestal zelf, vooral als ik leuke stofjes tegenkom. Maar de naaimachine die ik had was ik eigenlijk ontgroeit. Dus na wat online onderzoek heb ik de Brother Inovis 27SE naaimachine besteld.

Mijn ervaring met de Brother Inovis 27 SE Naaimachine.

Natuurlijk moest ik eerst weten wat ik graag wilde in een naaimachine. Voor mij was het belangrijkste dat ik hem gemakkelijk kon instellen en dat hij mooie nette knoopsgaten kon maken. Ook is het handig als hij de naden meteen netjes kan aflocken. Tegenwoordig hebben de meeste machines ook een automatisch draadinsteek, dus die functie wilde ik na jaren draad door naald stoppen ook wel hebben.
Ik kwam bij een leuk winkeltje in Bergeijk terecht, die machine had alles en meer dan ik nodig had. En dat was aan de prijs ook wel te zien. Ik had een ander prijssegment in gedachten en kwam dus al snel online uit. Het liefst zie ik een machine voor ik hem koop, of test hem graag even uit. Ook had ik natuurlijk al een machine en die kon ik bij veel winkels in de buurt inruilen bij aankoop van een nieuwe.

Maar nergens hadden ze zo’n goede prijs als online, ook met eventuele inruil. Via een vriendin die al een Brother naaimachine had kwam ik op de site van Matson.nl. Zij had daar goede ervaring mee en ook met haar naaimachine. Dus ging ik daar eens achter zitten en ik was verkocht.

Thuis ben ik de vergelijker op de site gaan gebruiken om de goede machine voor mij te vinden. Zo kwam ik op de Inovis 20 en de Inovis 27SE van Brother. De doorslag voor de Inovis 27SE is eigenlijk, dat deze een harde kap erbij geleverd kreeg en niet een stofhoesje. Daarnaast kreeg je er een extra groot blad bij cadeau twv €89,00.

Het product.

Wat ik dus belangrijk vond waren goede mooie knoopsgaten en deze machine heeft vijf automatische knoopsgaten. Hij wordt ook geleverd met zeven verschillende naaivoetjes (er staan letters op zodat je bij het afstellen meteen ziet welke voet je moet gebruiken) waaronder een knoopsgatvoetje. De functie automatisch afhechten geeft aan iedere naad een professioneel begin en einde. Hij heeft ook 50 verschillende steken, de veelgebruikte en ook nog een heleboel decoratieve. Daarnaast is de snelheid regelbaar, dat had mijn oude niet, je moest altijd de juiste balans vinden voor je werk en snelheid. Deze zet je op langzaam, gemiddelde snelheid of snel. Hoe hard je de pedaal ook indrukt bij langzaam hij zal dan nooit te snel gaan voor je hele precieze werk. De steek lengte en breedte kan je instellen en de draadspanningsregelaar zorgt voor een regelmatige steek. Ook kan ik op deze machine een tweelingnaald gebruiken, dat heb ik nog nooit gedaan en ik zal die dan ook heel snel eens gaan testen bij mijn volgende naaiwerkje. Met de start-/stoptoets kun je lange banen naaien zonder het voetpedaal te gebruiken. En last but not least, hij heeft een ingebouwde draadinsteker. Dat bespaart me heel veel tijd en concentratie.

Met reststof heb ik voor mijn dochter dit roze rokje gemaakt, het mooie randje had ik op mijn oude machine nooit zo netjes gekregen, de langzaam functie en de regelbare steeklengte zijn dan ook ruim voldoende goed gekeurd.

Lees ook:

Ik ben benieuwd, wie maakt er nog meer mooie dingen voor hun kinderen, of voor zichzelf!?

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Beste summitmommy,

    Ik sta op het punt mijn aller eerste naaimachine aan te schaffen. Ik had de Singer Heavy Duty 4432 besteld maar die bleek niet meer leverbaar. Nu kreeg ik de optie om deze te kopen en is mijn vraag: bent u nog altijd tevreden over de naaimachine?

    Ik hoop dat u mijn bericht ziet. Alvast bedankt

    Samantha

  • Leuk! Door ruimte gebrek in huis en een open ruimte beneden geen plek om rustig een naaimachine uit te stallen en te laten staan….. op fb lid van een aantal naaigroepjes en zie daar zoveel leuks langskomen #ikwilook

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics