Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Langer leven door huishoudelijke klusjes - Thuisleven.com

Mijn opa zei altijd “Er is nog nooit iemand doodgegaan door te werken”. Dat je kunt overlijden door het soort werk dat je doet is een ding, maar door werken aan zich heeft hij natuurlijk hartstikke gelijk. Een mens heeft namelijk beweging nodig en zeker nu kantoor banen volop aangeboden worden is het des te belangrijker om in beweging te zijn. Dus zie de huishoudelijke klusjes niet alleen meer als een taak die moet, maar ook als een excuus om niet naar de sportschool te hoeven!

Sportschool v.s. klusjes

Indien je naar de sportschool gaat ben je de nodige tijd kwijt om er te komen. Vervolgens moet je je uitsloven op een apparaat. En wat krijg je er voor terug behalve een strakker lichaam? Helemaal niks! Sterker nog het kost je zelfs geld. Geld dat je ook kunt steken in een pot verf en goede kamersteigers om eindelijk eens dat plafond eens van een goede kleur te voorzien. Dankzij de steiger werk je veilig, maar toch boven je macht en werken je spieren volop. En wat heb je hiermee verdiend? Een mooi plafond waar je ’s avonds uitgeput maar met een voldaan gevoel naar kunt kijken.

Lichaamsbeweging

Hoe vaak ik niet aan school sta en geklaag hoor over het huishouden, de sporten en allerlei andere verplichtingen. Lichaamsbeweging is gewoon ontzettend belangrijk en een aanrader voor iedereen! Echter is het huishouden net zo belangrijk. Maar om nu één van de twee de schrappen is ook zoiets. Ben dus slim en combineer beiden. Loop eens wat vaker de trap op en af om de was naar boven/onder te brengen (bijkomend voordeel is hiermee zelfs dat de kans op vallen kleiner is aangezien je minder in je handen hoeft te hebben). Ook de kleine losse dingen die je vindt in huis, meteen opruimen. Ook als dat betekend dat je de trap weer op en af moet!

Muziek

We weten ook allemaal dat muziek helpt om te bewegen. Kies dus een lekker nummer uit als je begint aan het stofzuigen en strek eens wat verder door je benen dan normaal (let wel op je houding). Je zult merken dat het huishouden ineens veel anders aanvoelt en je energie overhoudt voor alle huishoudelijke klusjes die langer blijven liggen: kozijnen verven, snoeien van bomen, dakgoten legen, serre dak schoonmaken…

En ook leuk om te weten; mensen die wekelijks zo’n 2,5 uur actief werken. Verlagen de kans op overlijden met 28 procent en de kans op hart- en vaatziekten met 20 procent. Met deze kennis in je achterhoofd laat je het wel uit je hoofd om ruzie te maken over het huishouden. Vanaf nu dweil jij met alle liefde de vloer!

Heb jij wel eens ruzie over het huishouden of de huishoudelijke klusjes?

Geverifieerd door ExactMetrics