Iedereen kent wel de typisch TV beelden van mede-Nederlanders die door weer en wind naar school, de supermarkt of hun werk rijden of open, nietwaar? Dan zie je iemand in de regen op straat worstelen met een door een windvlaag omgeklapte paraplu. Of een fietser die onderweg naar het werk probeert het hoofd droog te houden met een paraplu in de hand geklemd diep gebogen over het stuur. En in bijna alle plaatjes zie je een stevige wind die het de voetganger of fietser zo moeilijk mogelijk probeert te maken. Klinkt bekend? Mij wel hoor. Enige weken geleden moest ik voor mijn werk in Den Haag zijn.

Ik stapte ’s ochtends met een waterig zonnetje boven het hoofd in Sittard op de trein. En als man zijnde, heb ik natuurlijk in de ochtend alleen het raam uit gekeken om te bepalen wat voor een weer het zou worden (dat was mijn eerste vergissing van de dag). Ik was me er dan ook geheel niet van bewust dat men voor de namiddag code oranje gemeld had voor de kustprovincies. En qua kleding was ik al helemaal niet voorbereid op slecht weer, want ik had ik me voor die dag in een van mijn beste kostuums gehesen omdat ik in de namiddag nog een belangrijke bespreking zou hebben met de business director. (Tja, hoort ook bij de baan.)

Regen

Je voelt het wellicht al aankomen, nietwaar? Bij aankomst in Den Haag regende het al redelijk. Nog steeds niet denkende aan erger, kocht ik op het station voor 5 euro een goedkope paraplu (mijn tweede vergissing). Immers ik wou mijn kostuum graag netjes houden. Na het korte bezoek aan het visumbureau op zo’n 3 km afstand van het station (de reden waarvoor ik naar Den Haag moest), had de milde regen zich inmiddels getransformeerd in een ware voorjaarsstorm waar ik ook weer meer dan 3 km doorheen terug moest lopen. Gelukkig was ik bewapend met een paraplu van 5 euro. Kort samengevat, bij aankomst op het station (mijn derde vergissing, ik had gewoon moeten schuilen), was mijn hagelnieuwe paraplu een massa gebogen ijzerdraadjes met een slap stukje stof eroverheen en mijn jasje en pantalon zouden uitsluitend door een stomerij weer in originele glorie hersteld kunnen worden.

Stormparaplu

Ik was dan ook erg bij toen ik van Coolgift een prachtige stormparaplu van het merk BLUNT XS_Metro aangeboden kreeg ter review. Eindelijk een paraplu die tegen een stootje kan. Het pakketje, dat samen met de “ondertheeer” geleverd werd, bevatte een mooie zwarte kartonnen koker met daarin netjes opgevouwen de zwarte paraplu. Toen ik hem openklapte was ik aangenaam verrast door de opvallende, bijna ludieke bloemachtige vorm.

In tegenstelling tot de wellicht bekendere asymmetrische stormparaplu, is deze vorm wat meer conventioneler. Dat spreekt mij persoonlijk meer aan. De paraplu klapt met een simpele knopdruk snel en efficiënt open. En het dan zichtbare mechanisme verraad meteen de kwaliteit van de gebruikte materialen. Dubbel of zelfs driedubbel uitgevoerde spaken zorgen ervoor dat het scherm stevig is en zelfs bij hevige wind zijn vorm behoudt. En uit eigen ervaring enige weken later, kan ik bevestigen dat hij ook bij windkracht 6 uitstekend zijn werk doet.

Prijs

Nu lijkt de prijs van 49.95 euro misschien wat aan de hoge kant voor een simpel gebruiksvoorwerp als een paraplu. Maar vergeleken met de 3 goedkope wegwerp-parapluutjes die ik in de afgelopen 3 jaar versleten heb (à 5-15 euro per stuk) alsook de kosten van het stomen van mijn kostuum (à 25 euro) is deze BLUNT XS_METRO paraplu een prima investering hoor. Hij is overigens klein en licht genoeg dat ik hem nu iedere dag met me meeneem onderin mijn tas. En het feit dat hij er na enige maanden nog steeds als nieuw uitziet is ook een bewijs voor de kwaliteit en robuustheid ervan. Kortom, laat het maar lekker regenen en waaien. Ik ben er nu goed op voorbereid dankzij BLUNT XS_Metro en Coolgift.com.

Lees ook:

Heb jij al eens een stormparaplu gebruikt?

Geverifieerd door ExactMetrics