Ravensburger is er met dit bordspel in geslaagd eens totaal iets anders te bedenken. Een spel met niet één maar twee loopings! En iedere keer als de kakkerlak het speelveld bijna betreedt lopen de gemoederen hier erg op. Dat onheilspellende geluid van de HEXBUG zorgt voor kippenvel.

La Cucaracha Loop

Na het openen van de doos, zet je het speelveld als vanzelfsprekend in elkaar. Ieder onderdeel heeft een eigen plek, daar is geen gebruiksaanwijzing voor nodig. Drie kevertjes in vier kleuren, een dobbelsteen, een HEXBUG® nano V2® (‘kakkerlak’) de groene en de oranje looping met een los speelbord. De speeldoos zelf is al een soort onderaards grottenstelsel waar het speelbord maar op één manier op geplaatst kan worden. Zo heeft het speelveld twee verdiepingen, met maar één in het zicht. De kakkerlak is aan te zetten met een schakelaartje en trekt direct een sprintje. Door het botsen tegen de vier pilaren of zijkanten blijft de kakkerlak in beweging tot de ingang van een looping wordt gevonden. De looping neemt de kakkerlak trouwens met gemak. Dan doolt de kakkerlak uit het zicht maar hoorbaar tot de uitgang wordt gevonden.

Doel van La Cucaracha Loop

In die tussentijd is het de bedoeling dat je met je drie kevertjes van het begin-vak naar de overkant dobbelt, per worp met één tot vier stappen. Als de kakkerlak op het speelveld aankomt mag er niet gedobbeld en de kevers niet verplaatst worden. De kakkerlak botst ook tegen kevers aan die niet op een pilaar zitten. Soms blokkeert die verschoven kever de ingang van een looping, maar dan is er altijd de andere looping nog. Daarna is het zaak de verschoven kevers weer terug op het Startveld te zetten en snel over te steken. De kevers kunnen elkaar er niet afgooien, als je veld bezet is, dan mag je over de kever heen. Mocht je het spel met zijn tweeën willen spelen, dan kan dat zelfs met zes kevers per persoon.

Daar zitten we dan ’s middags met een nootje, een glaasje prik en drie gillende keukenmeiden. De sfeer is geprikkeld, ze snappen het doel van het spel. Maar dan dat gekrabbel van de kakkerlak. Een geslaagde spelletjesmiddag met La Cucaracha van Ravensburger

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics