Na het halen van je middelbare school diploma heb je lang vakantie. Ik werkte een dag later in de supermarkt achter de kassa. Dat heb ik die negen-en-een-halve week volgehouden tot mijn vervolgopleiding startte. Ik had geen tijd op het verdiende geld op te maken, maar daar zou vast wel eens een bestemming voor komen.

Rijbewijs halen?

Moet jij niet eens je rijbewijs gaan halen? Daar had ik eigenlijk helemaal geen behoefte aan. Ik fietste overal heen en had ook een brommer met certificaat. Vervolgens reisde ik met het openbaar vervoer van-en-naar de hbo en aansluitend de universiteit. De jaren vlogen voorbij en ik kwam overal in Nederland. Ik ging naar festivals, woonde popconcerten bij en vierde het leven. Ik was zo vrij als een vogel. Ik kon een rijbewijs halen best betalen, maar zag de noodzaak niet in.
Ik werd verliefd, kreeg verkering en na ons trouwen vroegen mijn tantes of ik mijn rijbewijs al had. Ik moest er volgens hen wel eens tijd voor vrij maken, want het was zo handig als er kinderen kwamen…. En die kwamen er, maar liefst drie dochters en nog steeds fiets ik stad en land af.

Mis ik een rijbewijs?

Mijn zwangerschappen verliepen volgens plan, de drie bevallingen waren een drama. Liever zo dan andersom toch? Ik fietste tot ver na de uitgerekende data richting het ziekenhuis zo’n 6 kilometer verderop voor controles. Ik voelde mij er goed bij, maar mijn omgeving fronste de wenkbrauwen. Nog steeds zag ik de noodzaak van het halen van een rijbewijs niet in.

De Kunstuitleen

Mijn moeder werkte bij een Kunstuitleen bureau. Daar kon je een abonnement afsluiten om eens in de zoveel tijd een kunstwerk te lenen of om te wisselen. Aangezien ik snel op iets uitgekeken raak, was dit mij op het lijf geschreven. Een punt van aandacht bleek het transport, het kunstvervoer. Hoe krijg je het schilderij in huis? Ik durfde er niet door weer en wind mee over straat met de fiets. Gelukkig had het bureau ervaring met demeubeltaxi. Zij zijn ervaren in het vervoeren van bijzondere voorwerpen als kunstwerken en instrumenten. En nu de Meubeltaxi mij dit kunstvervoer uit handen heeft genomen, mis ik het hebben van een rijbewijs nog steeds niet.

Lees ook:

Heb jij al eens gebruik gemaakt van kunstvervoer?

Geverifieerd door ExactMetrics