Thuisleven.com
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Bioscoop > Nieuw in de bioscoop: Mozart in love

Nieuw in de bioscoop: Mozart in love

Als alleenstaande moeder, draait mijn hele leven om mijn twee dochters en werken. Zelfs in de ‘vrije’ weekenden houd ik mezelf vaak bezig met het huishouden, maar zo heel af en toe verwen ik mezelf. Met een dagje shoppen, of een gezellige middag bij een vriendin. Dit keer koos ik er echter voor om mezelf te verwennen met een bioscoop bezoekje, de nieuwe film die nu speelt heet Mozart in love en is precies wat ik graag kijk.

De hoofdpersonages van Mozart in love zijn:

Wolfgang Amadeus Mozart:       Aneurin Barnard
Baron Saloka:                                James Purefoy
Josefa Duchek:                              Samantha Barks
Zuzanna Lubtak:                           Morfydd Clark

Het verhaal van Mozart in love:

Het is 1787, de film begint tijdens een opera opvoering in het Staten Theater te Praag. Het theater blijft open door een geldschieter (Baron Saloka) een man met een gevaarlijk karakter.
Mozart wordt door Baron Saloka naar Praag gevraagd voor het laatste optreden van Figaro. Hij komt zonder zijn vrouw omdat zij ieder op eigen wijze rouwen om de dood van hun zoontje.

Tijdens de repetities ontmoet hij een jonge zangeres Zuzanna Lubtak en krijgt hij inspiratie voor het schrijven van een nieuwe opera die hij uiteindelijk Don Giovanni noemt.
Zijn goede vriendin Frau Josefa en Zuzanna Lubtak bieden hem allebei aan te helpen met het schrijven van de nieuwe opera. Mozart en Zuzanna vallen als een blok voor elkaar, maar de ouders van Zuzanna willen dat ze trouwt met de baron, maar daar is ze het niet mee eens en niet te vergeten Mozart is al getrouwd. De baron vermoedt een affaire tussen hun beiden en daarom worden ze allebei achtervolgt met ernstige gevolgen.

Mijn mening over Mozart in love

Ik vond het een heel mooi verhaal. Ik wil hem eigenlijk nog een keer kijken. Het is een romantisch en dramatisch verhaal, met een grimmig karakter, maar zeer zeker het kijken waard. De kostuums waren ook fantastisch. Een echte aanrader!

Mozart in Love is vanaf 24 mei in de bioscoop te zien.  

Lees ook:

Bianca

Moeder van 2 meiden en werkzaam in de thuiszorg

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics