De Schippers van de Kameleon vanaf 7 oktober in de Nederlandse theaters.
Thuisleven.com > Kunst & Cultuur > De Schippers van de Kameleon vanaf 7 oktober in de Nederlandse theaters.

De Schippers van de Kameleon vanaf 7 oktober in de Nederlandse theaters.

Na vier succesvolle films en ruim 70 boeken waagt de onbevreesde en kloekmoedige tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer zich met hun kolossaal-snelle boot De Kameleon op de houten planken van de Nederlandse theaters. Vanaf 7 oktober te zien door heel Nederland.

De Schippers van de Kameleon.

De Schippers van de Kameleon is een hilarisch maar ook bloedspannend avontuur, volledig in de traditie van de meest succesvolle jeugdboekenreeks die Nederland ooit gekend heeft. David van den Tempel: ‘Elk kind heeft minimaal een boek of film van de Kameleon serie gelezen of gezien. Heerlijke avonturen en kattenkwaad. Elke jongen kan hier ’s avonds over wegdromen vlak voor het slapen gaan.’

Een musical, geschreven door Dick van den Heuvel die eerder ook het scenario leverde van een aantal Kameleon-films. Met muziek van Fons Merkies en Jeroen Sleyfer. Geregisseerd door Robin van den Heuvel en geproduceerd door Gerda van Roshum voor Homemade Productions. De cast bestaat uit Alfred van den Heuvel, Calvin Kromheer, David van den Tempel, Sofia Ferri, Sterre Schaasberg en Joris Braster.

Rolverdeling.

Alfred van den Heuvel – Antonius Demesmaeker
David van den Tempel – Agent Zwart
Calvin Kromheer – Gerben
Sofia Ferri – Waarzegster
Joris Braster – Sietse/Hielke
Sterre Schaasberg – Sara

Het verhaal

Er gebeuren vreemde dingen in het dorp Lenten sinds de komst van de mysterieuze dirigent Antonius Demesmaeker. Wat moet deze vent met z’n stadse fratsen van de boeren slimme dorpelingen? En waarom hangt die raadselachtige waarzegster rond in de contreien rondom het dorp? Er valt veel te ontrafelen voor de broers die daarbij veel hulp maar ook tegenwerking ondervinden van agent Zwart en boerenknecht Gerben.

Lees ook:

Ga jij graag naar het theater?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

25 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics