Selecteer een pagina

Al sinds ik mij kan heugen draag ik in huis pantoffels (winter) of slippers (zomer) zodat de (vloer)verwarming een standje lager kan. Met minimaal verbruik, de zonnepanelen op het dak, een hybride warmtepomp en de salderingsregeling merken wij niks van de gestegen energietarieven. Wat wij wel merken zijn de koude voetjes van Evi die nu steeds vaker rond loopt. Gelukkig zijn er mooie kindersloffen van esgii die haar voetjes vanaf nu lekker warm houden. En ik ben er zeker van dat niet alleen wij veel profijt hebben van (kinder)sloffen.

Besparen op de energietarieven

Er warmpjes bij zitten deze winter wordt met het oog op de hoge gasprijzen een enorme uitdaging. Zet daarom als het wat frisser wordt niet je verwarming een graad hoger, maar kleed je warmer aan en draag de vilten sloffen van esgii aan je voeten. Vilt is water- en vuilafstotend, isoleert goed en ademt. Daardoor zijn de vilten sloffen koel in de zomer en warm in de winter; je hebt er dus het hele jaar plezier van. Zo draag jij deze winter je eigen kacheltje met je mee. Ben jij gewend je elektrische deken aan te zetten voordat je naar bed gaat, dan wordt dat een dure grap. Draag daarom de bedsokken van esgii. Deze gaan kou en kramp tegen én laten je beter en comfortabeler slapen. Het dragen van de pantoffels en bedsokken van esgii is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor de wereld waarin we leven. De sloffen worden met zorg voor mens, dier en milieu gemaakt.

Meer voordelen van sloffen dragen

Zodra wij het huis instappen gaan de schoenen uit en de sloffen aan. Dit levert niet alleen warme voeten op maar ook een schoner huis. Immers lopen we niet meer alle (onzichtbare) troep van buiten naar binnen. Het gevolg daarvan is natuurlijk dat er minder schoongemaakt hoeft te worden en dat het een stuk hygiënischer is. Zeker voor jonge en oudere kinderen die graag op de vloer spelen, liggen, zitten, etc.

Ook is het een stuk beter voor de vloer zelf. Ongeacht of je nu een stenen voer, een houten vloer, laminaat, vloerbedekking of iets anders hebt. Alle troep van buiten kan namelijk voor vervelende effecten zorgen in huis. Denk hierbij aan kleine steentjes die je ongemerkt naar binnen loopt of aan afval dat gaat schimmelen op een ongeziene plek. En wat dacht je van de sporen van hondenpoep die je mee naar binnen neemt. Bah!

En niet te vergeten voorkomt het ook nog eens ongelukken. Zeker in huizen met een gladde vloer of trap ligt een slipbeurt op de loer. Door het dragen van sloffen met een anti-slip zool, zoals de rubberen zolen van esgii, voorkom je slippartijen.

Een laatste voordeel van sloffen, zeker bij kinderen, is het geruisloos kunnen lopen in huis. Het lopen op sloffen is namelijk veel stillen dan het lopen op schoenen, al dan niet met een hakje. Je (onder)buren en medehuisgenoten zullen je (kinderen) heel dankbaar zijn.

Alle voordelen op een rij

Zoals je gelezen hebt zijn (kinder)sloffen niet alleen heel erg mooi maar ook nog eens:

  • Energie besparend.
  • Hygiënischer.
  • Veiliger.
  • Beter voor de vloer.
  • Stiller.

Over esgii

Esgii – ontstaan na een rondreis door Mongolië – importeert vilten sloffen om zo een steentje bij te dragen aan betere leef- en arbeidsomstandigheden voor de Mongoolse bevolking. In Nederland worden de sloffen met zorg ontworpen en de productie ligt bij individuele producenten, kleine bedrijven, coöperaties en vrouwengroepen in Mongolië. Esgii is een 100% eerlijk merk, doordat het volgens de principes van Fair Trade handelt. Leuk om te weten: het Mongoolse woord voor ‘vilt’ is esgii (spreek uit: eskie). Bekijk de collectie vilten sloffen en accessoires op www.esgii.nl.

Lees ook:

Welke (kinder)sloffen vind jij mooi?

Geverifieerd door ExactMetrics