Selecteer een pagina

Mijn oma breide heel wat af voor ons. Of het nu winter, lente, zomer of herfst was, wij droegen het liefst de geitenwollen sokken die ze breide. Ze was zelfs zo lief om wollen sokken te breien. Helaas zijn die op een gladde vloer niet zo praktisch. Lees maar gerust dat ik daar al de nodige glij partijen mee heb gemaakt. Helaas kwam ik er pas achter toen ik in het ziekenhuis lag en bijna elke meter op mijn snufferd ging. Daar liep ik dan met een bolle toeter van de zwangerschap, stapje voor stapje te maken. En dat terwijl ik de leuning goed vast hield omdat ik bang was op mijn snufferd te gaan. De verpleegsters hebben we een behoorlijke tijd gek aangestaard, tot er een even kwam vragen of alles wel goed was met me. Immers was ik zwanger en stond ik veel te vroeg op knappen. Hilariteit alom…

Geitenwollen sokken van oma

Helaas breit mijn oma nu al een aantal jaren niet meer, gewoonweg omdat ze het niet meer lichamelijk kan. De geitenwollen sokken die ze voor mij had gemaakt zijn grotendeels versleten (of gekrompen in de was, maar laat haar dat maar niet horen). De sloffen heb ik nog wel, deze zijn heerlijk in de winter.
Maar die sokken… ik mis ze ontzettend!

Soxs

Gelukkig ontving ik een poosje geleden een mailtje van Soxs of ik een paar wollen sokken wilde testen. Ach ja, waarom niet he! En zo ontving ik een dag later, in een prachtig doosje, een paar wollen sokken. Met roze labeltje nota bene. Het bewijs dat liefde op het eerste gezicht bestaat voor een item was van mijn gezicht af te lezen. Met een ruk trok ik mijn schoenen uit, want ik stond nog in de gang na een dag hard werken terwijl ik de post al aan het uitpakken was (waarom wachten). Ook de enkelsokjes trok ik meteen uit en de wollen sokken zaten een paar seconden later om mijn voeten.

Wollen sokken van SOXS

Eigenlijk stond ik er helemaal niet bij stil of het wel de juiste maat zou zijn, maar ze pasten als gegoten. Bovendien viel me op dat de sokken steviger aan voelden, waarschijnlijk door het verschil in wol. Ook zit in deze sokken meer elasticiteit. Daardoor zijn de sokken geschikt van de maat 36 tot en met 42. Dat is pas handig!

Op de website van Soxs lees ik het volgende:

Nooit meer koude voeten, dat is toch een heerlijke gedachte? En dat op een trendy manier ook nog! Onze warme wollen sokken voor dames zijn voorzien van het herkenbare zwarte SOXS-label. Zo zit jij er niet alleen warmpjes maar ook modieus bij, waar jij en jouw SOXS ook gaan! De combinatie van traditionele Nieuw-Zeelandse schapenwol en moderne technologie heeft ervoor gezorgd dat wij een wollen sok hebben kunnen ontwikkelen die niet kriebelt. Een resultaat waar menig grootmoeder jaloers op zou zijn! Ondanks dat Soxs jouw voeten oneindig veel warmte geven, zijn ze ademend én vochtregulerend. Dit maakt ze ideaal voor mensen die last hebben van zweetvoeten. Naast het dragen van Soxs als pantoffels voor op de bank. Natuurlijk ook gewoon hip, net boven je schoen uit. Soxs zijn elastisch, waardoor ze hun goede pasvorm langdurig behouden zonder steeds af te zakken. Zelfs na het wassen. Wacht even…  wassen? Jazeker, jouw Soxs kunnen gewoon in de wasmachine (30⁰)!

Jaloerse grootmoeders

Dat menige grootmoeder hier jaloers op zal zijn, betwijfel ik geen seconde. Toch krijg ik het niet over mijn hart om dit nieuwe geheimpje met haar te delen.

Overigens vind ik het laag modelletje (enkel-sokken-model) een heel prettig concept voor de zomerse maanden. Ook erg leuk is het feit dat ik al meerdere positieve reacties heb gekregen van de vele bejaarden waar ik werk. Je ziet ze ineens weer opleven en sommigen hebben zelfs hun breinaalden weer tevoorschijn getoverd.

Wollen sokken zijn er voor hem, haar, kind en baby. Zelfs duo-pakken worden er verkocht inde webwinkel van Soxs.co

Lees ook:

Draag jij wel eens wollen sokken?

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics