Het is al weer een paar maanden geleden dat we de hovenier een offerte op lieten stellen voor onze achtertuin. De offerte viel keurig binnen ons budget, dus die ging met de kerende post en ondertekend retour. We waren er volgens hem op tijd bij en zouden, als de vorst vlot uit de grond zou zijn, in de maand april wel aan de beurt zijn. En daar keken wij best naar uit.

Operatie Steenbreek

In het kader van Operatie Steenbreek, werken wij graag mee aan het ont-tegelen van Nederland. Veel beter voor de levende natuur en de afwatering van de regendruppels. We hebben al nieuwe tuintegels uitgekozen en samen met de hovenier uitgetekend waar deze komen te liggen. Een paadje van de poort naar de schuur om met de fietsen overheen te rijden en een heerlijk terras dat grenst aan het huis. Zodat we lekker buiten kunnen eten in het avond zonnetje.
Langs de tegels komen borders waar we planten voor hommels en vlinders in willen poten. Ook munt voor in de thee staat op het wensenlijstje. Langs de muren planten we klimplanten als hedra en kamperfolie om zoveel mogelijk groen om ons heen te zien. Voor de rest wordt onze achtertuin maximaal met graszoden gelegd. Lekker met blote voeten door het kriebelende gras lopen. Ook denken we dat door het gras de temperatuur in onze achtertuin zal dalen tot aangename waarden. Ook tijdens een hittegolf.

Tip: We delen graag een leuke tip met de lezers. Als je op 28 maart 2020 tussen 10.00 en 15.00 uur bij Intratuin een stoeptegel inlevert dan krijg je één gratis tuinplant in ruil terug. Wat een goed en leuk initiatief!

Onze Tuininrichting

In afwachting van de hovenier bezinnen we ons al vast over onze tuininrichting. De tuintafels van Tabledusud.nl vallen in de smaak. We gaan op zoek naar een andere tuintafel. We schaffen een robuust frame met een glazen gewelfde plaat aan. Dat vinden wij mooi staan bij de reeds uitgezochte terrastegels en onze tuinstoelen passen er ook mooi bij, dat scheelt.
We hebben al een brede parasol staan, die past ook mooi in de breedte van onze achtertuin. En met een uitgeschoven zonnescherm komen we het eerstvolgende warmtefront wel te boven, maar waar blijft die hovenier met mijn verkoelende grassprietjes…?

Lees ook:

Doe jij ook mee aan het inleveren van de tegels uit je tuin?

Afbeelding: Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics