Thuisleven.com
5x goede ideeën voor de inrichting van een grote tuin
Thuisleven.com > Buiten > Tuin > 5x goede ideeën voor de inrichting van een grote tuin

5x goede ideeën voor de inrichting van een grote tuin

Als je een grote tuin hebt, heb je veel mogelijkheden om deze in te richten. Je wilt natuurlijk dat je tuin er mooi bij komt te liggen. Om dit te realiseren, is het goed om ervoor te zorgen dat de tuin goed benut wordt. Maar waar kun je allemaal aan denken bij het inrichten van een grote tuin? Er zijn verschillende dingen waar je aan kunt denken. Wij zetten hieronder vijf goede ideeën voor je op een rij, dus lees snel verder!

Beplanting

Een van de eerste dingen waar je over na kunt denken als je jouw grote tuin in wilt richten, is de beplanting. Hoe groter jouw tuin is, hoe meer beplanting je kunt realiseren. Eerst is het goed om te bepalen in hoeverre je beplanting wilt hebben in de tuin. Maar niet alleen hoeveel beplanting je wilt hebben, ook waar in de tuin je dit gaat realiseren. Je kunt bij beplanting denken aan planten en bloemen, maar bijvoorbeeld ook aan grotere struiken en bomen.

Kies je voor grote beplanting, zoals bijvoorbeeld bomen? Dan is het van belang dat je vooraf bepaalt waar in de tuin je deze wilt hebben. Houd er rekening mee dat een boom flink kan gaan groeien en dat hier dus genoeg ruimte voor is berekend. Doordat een boom enorm kan gaan groeien, kan dit ook betekenen dat het veel schaduw creëert. Bedenk dus waar je het goed vindt om wat schaduwplekken te hebben en waar je absoluut van zonlicht wilt kunnen
genieten.

Vijver

Bij een grote tuin zou het ook een idee kunnen zijn om een vijver aan te leggen. Als we het hebben over vijvers, heb je de keuze uit verschillende soorten. Denk hierbij aan een natuurlijke vijver, zwemvijver of moderne vijver. Hoeveel onderhoud hierbij nodig is, is afhankelijk van het soort vijver dat je kiest. Houd er wel rekening mee dat een vijver best
wat onderhoud kan vragen. Echter heeft het natuurlijk wel als voordeel dat het prachtig staat in een grote tuin. Het kan jouw tuin meer sfeer geven en ervoor zorgen dat het er nog mooier bij komt te liggen.

Zwembad

Tijdens de warme zomerdagen afkoeling nodig? Dan zou je er ook over na kunnen denken om een zwembad in de tuin te plaatsen. Hier kun je in de zomermaanden dan ook veel plezier van hebben. Als we het hebben over zwembaden, zijn je mogelijkheden eindeloos. Er zijn veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een opblaaszwembad. Als je echter wilt dat je zwembad lang meegaat, kun je beter kiezen voor een zwembad van hoge kwaliteit. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan een stalen zwembad in de tuin.

Loungeplek

Als je een grote tuin hebt, is het natuurlijk leuk om hier veel tijd door te brengen. En om veel tijd door te brengen in de tuin, is een loungeplek zeer geschikt. Door een loungeplek in de tuin te maken kun je hier urenlang toeven. Bij deze loungeplek zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan het plaatsen van een loungeset of tuinset. Je kunt jouw loungeplek zo gezellig maken als je zelf wilt. Ook zou het nog een goede mogelijkheid kunnen zijn om een overkapping te realiseren, zodat je ook als het wat slechter weer is nog lekker kunt relaxen in de buitenlucht.

Tuinpaden

Wil je de verschillende delen in jouw tuin van elkaar scheiden? Dan kun je er ook over nadenken om tuinpaden te plaatsen in de tuin. Hierdoor kun je makkelijk aparte delen maken in de tuin en gemakkelijk van het ene naar het andere deel lopen. Bij een tuinpad zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een kiezelpad of tegelpad. Niet alleen zijn tuinpaden handig, ook geven mooie tuinpaden meer sfeer aan je tuin.

Beplanting kiezen, een vijver aanleggen, een stalen of houten zwembad plaatsen, een loungeplek creëren en tuinpaden aanleggen: het zijn ideeën die je zeker in gedachten kunt houden als je jouw grote tuin wilt inrichten. Als je een grote tuin hebt kun je hier maar beter optimaal gebruik van maken, want zo kun je hier veel plezier van hebben. Probeer er dus het maximale uit te halen!

Lees ook:

Heb jij een grote of een kleine tuin?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics