Langzaam maar zeker begint onze nieuwe middenwoning naar onze smaak en wensen op te knappen. We zijn er al een half jaar mee bezig, maar eindelijk krijgt het vorm en gestalte. De man is druk doende met het lakken van zo’n zeven opgeknapte paneeldeuren uit ons jaren ’30 huis. Eerst heeft hij de platen verwijderd en alle spijkertjes. Na het schoonmaken en schuren zijn de deuren stuk voor stuk in de grondverf gezet. Nog een keertje schuren en ze staan klaar voor de hoogglans witte verf. Om hem te ontlasten fiets ik regelmatig op en neer naar de bouwmarkt voor allerlei benodigdheden. Om mezelf nog nuttiger te maken werp ik een kritische blik in de rondte. En wat spot ik daar…?

Onze energiezuinige verlichting

Het is al eerder aan bod gekomen op het blog. De verlichting in huis is gedateerd en niet energiezuinig. De lichtopbrengst van bepaalde lampen is te groot en dan weer te klein. Het loonde de moeite om deze lampen direct te vervangen zodat de investering zichzelf terug kon verdienen. Nadat ik al eerder alle gloeilampen heb vervangen voor LED lampen. En de TL buizen in de keuken en op zolder zijn vernieuwd. Spot ik verlichting die ik per ongeluk helemaal over het hoofd heb gezien.

Het vervangen van de spotjes

Oorspronkelijk waren we van plan om de hele keuken te vernieuwen maar dat is even op de lange baan geschoven. In de keuken spot ik een led spot in de servieskast. Tenminste ik denk dat je in deze vitrinekast je mooie servies uit hoort te stallen. Gaandeweg zijn er iets meer spullen bij gezet. Dat is vast ook de reden dat ik dit spotje over het hoofd heb gezien… Als ik dan toch bezig ben, ga ik maar even op zoek naar meer spotjes, dan kan ik gelijk een hele bestelling plaatsen bij EuroLedShop voor een gratis bezorging.
Ons televisiemeubel heeft aan beide zijden ook een inbouwspotje. Gelijk maar eens kijken of die de verhuizing hebben doorstaan? Ondanks de hoge lichtopbrengst kan het toch de moeite lonen om ze te vervangen voor een energie zuiniger LED spotje. Tegenwoordig worden de LED spotjes ook niet meer warm. Als je moet wachten tot ze het uit zichzelf niet meer doen, dat kost te veel tijd (en energie). Al lijkt het helemaal niet milieu vriendelijk om iets te vervangen dat nog niet kapot is. Toch is het in dit geval beter.

Lees ook:

Heb jij nog iets in huis dat (nog) niet kapot is maar wel vervangen dient te worden?

Geverifieerd door ExactMetrics