Thuisleven.com
Kunstplant voor buiten
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Bloemen en planten > Kunstplanten, er is geen kunst aan

Kunstplanten, er is geen kunst aan

Kunstplanten worden echt niet meer alleen ingezet voor het vergroenen van kantoorpanden of restaurants. Steeds meer consumenten vinden het aanschaffen van planten van kunststof een aanvulling voor hun interieur. Het aanbod wordt door de toegenomen vraag steeds gevarieerder. Wist je dat er ook kunst hangplanten verkrijgbaar zijn? Maxifleur heeft een uitgebreid assortiment.

Kunstplanten voor binnen

Planten van kunststof bestaan al jaren. Je bent vast bekend met die grote ficussen in de verschillende kantoortuinen. Of had je oudtante een stoffig plantje in de vensterbank staan, met bloemen die nooit verdorden. Het grootste voordeel aan kunstplanten is natuurlijk het onderhoudsvrije karakter ervan. Ook zijn ze juist in donkere en/of vochtige ruimten te plaatsen. De planten zijn echt groenblijvend en staan altijd in bloei. Je kunt naast het decoratie element, de kunstplanten ook inzetten voor het handig wegwerken van bijvoorbeeld buizen.

Kunst hangplanten

De kunst hangplant is ideaal als decoratie op een hoge kast. Je hoeft alleen nooit meer met de gieter op je tenen te staan of bang te zijn dat je water morst. Ook is deze hangplant veel lichter in gewicht. Zo maak je in een handomdraai je ruimte nog groener. En jij bent vast de enige in je familie die zijn hangplant zo mooi groen of in bloei houdt!

Onderhoudstips voor kunststof planten

Het enige wat je hoeft te doen is de kunstplanten vrij van stof te houden. Hiervoor bestaan speciale schoonmaakproducten die het gebruikte materiaal niet beschadigen of verkleuren. Maak de plant vrij van stof voor je met vocht het blad af gaat nemen. Droog het geheel goed zodat er geen kalkvlekken ontstaan. Waak er ondertussen voor dat je pot niet volloopt met vocht. Behandel de onderdelen van zijde voorzichtig om rafelen tegen te gaan.

Kunstplanten voor buiten

Voor de mensen die wel van het buitenleven houden, maar geen groene vingers hebben, zijn er ook kunststof planten voor buiten verkrijgbaar. Je kunt gemakkelijk op vakantie en je hebt ook geen last van de buxus mot die je buxus kaal eet. Heb je er eindelijk een mooie vorm in geknipt.
Je groene wand heeft geen last van de droogte of andere weersinvloeden. En je hoeft niet te wachten tot je heg op hoogte is of huiverig te zijn dat de bamboe je tuin overwoekert. Alle kunststof buitenplanten zijn UV- bestendig en verkleuren niet in de zon.

Lees ook:

Bloeit je orchidee ook zo mooi?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Ik kan zelfs een plant bloemen laten krijgen waarbij het niet de bedoeling is, ik was zo ontzettend trots. Toen ging die dood, heb geen groene vingers (en waarschijnlijk een kwestie van regelmatig water geven)
    Dus ik ben wel van de kunstplanten, maar dan moeten ze er wel ‘echt’ uitzien, tegenwoordig heb je hier genoeg keuze in

  • Ik ben niet zo handig in het onderhouden van planten, altijd of teveel water of te weinig… Tja… dit is dan ideaal! En tegenwoordig zie je nauwelijks verschil tussen kunststof planten en echte planten.

  • Ik ben helemaal gek op echte planten, maar sta in het tuincentrum tegenwoordig wel steeds vaker te kijken bij de kunstplanten. Ze zijn soms niet meer van echte te onderscheiden!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics